Za gradnju na Delfinu 3.005 potpisa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstavnici tvrtke SBE d.o.o. Rijeka predat ce sutra potpise podrške za projekt uredenja zone lucice Delfin u gradskim službama Grada Pule, piše u priopcenju koje su medijima u srijedu uputili iz te tvrtke. Rijecka firma, ciji je osnivac tvrtka Efgad Europe B. V., registrirana u Nizozemskoj, a u vlasništvu Izraelaca, inace je i financijer izrade Urbanistickog plana uredenja lucice Delfin.

Ovim je priopcenjem razriješena i dilema tko je organizator peticije koja je zbunjivala gradane, buduci da je bila gotovo istovjetna onoj protiv gradnje na Delfinu.

"S obzirom na to da su se tijekom izrade UPU-a u javnosti pojavljivale razlicite informacije, želja investitora je bila pokazati da postoji i tiha vecina koja podržava projekt uredenja zone lucice Delfin. Gradani kojima je bilo ponudeno potpisivanje izjave bila je predstavljena simulacija projekta koju je izradila tvrtka SBE", piše u njihovom priopcenju.

Problem je, medutim, što je uz tu simulaciju, kao što su upozoravali iz Inicijative gradana, organizatora peticije protiv stambene gradnje na Delfinu, bila istaknuta parola: "Protiv betonizacije", cime su gradani mogli biti dovedeni u zabludu misleci da potpisuju protiv gradnje na tom podrucju.

Iz rijecke tvrtke pojašnjavaju da su potpise poceli prikupljati prije 15-ak dana. U tom su periodu prikupili 3.005 potpisa.

"Drago mi je da su gradani Pule prepoznali ovaj projekt kao nešto dobro za cijelu zajednicu i svojim potpisima ga podržali. Želja nam je bila pokazati da vezano uz ovaj projekt postoje i druga mišljenja, koja nisu toliko glasna pa i ne dospijevaju na naslovnice", navodi se u priopcenju izjava predstavnika SBE-a Shloma Amira, kojeg smo bezuspješno pokušali kontaktirati prije nekoliko dana, kada smo pokušali doznati tko je organizator te druge peticije.

Peticiju protiv gradnje je, inace, potpisalo 3.826 gradana, a Gradu su je u utorak urucili predstavnici Inicijative gradana.


Podijeli: Facebook Twiter