Za građanske inicijative 225 tisuća kuna

Romina Ružić iz Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva (B. PETROVIĆ)
Romina Ružić iz Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva (B. PETROVIĆ)

Romina Ružić iz Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva na konferenciji za novinare pozvala je organizacije civilnog društva s područja Istarske, Ličko-senjske i Primorsko-goranske županije da se jave na natječaj za građanske inicijative koji je pod nazivom "Naš doprinos zajednici" Zaklada raspisala 15. ožujka.

- Na natječaj se mogu prijaviti udruge, zaklade, ustanove i mjesni odbori sa sjedištem na području ove tri županije, navela je Ružić te pojasnila da se mogu prijaviti jednokratne akcije koje potiču građanski aktivizam, poboljšavaju kvalitetu življenja ili općeg dobra u lokalnoj zajednici.

Ukupna vrijednost natječaja je 225 tisuća kuna, a Zaklada će omogućiti sufinanciranje 15 inicijativa do 75 posto vrijednosti građanske inicijative, najviše do 15 tisuća kuna. Organizacije mogu svoje prijave slati do 31. listopada, s time da će, ako se prije isteka tog roka iskoriste sva raspoloživa sredstva, Zaklada na svojim stranicama to i obznaniti. Inače, potpuna natječajna dokumentacija dostupna je na stranicama Zaklade www.zaklada.civilnodrustvoistra.hr u dijelu "Decentralizirani model dodjele potpora/Građanske inicijative".

Ružić je na konferenciji najavila i Info dane 2013., koji će se za organizacije civilnog društva u Istri ove godine održati u Rovinju 10. travnja, u prostorijama MMC-a, Trg brodogradilišta 5, s početkom u 10 sati.

Info dan organizira Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva uz podršku Grada Rovinja i Istarske županije. U sklopu manifestacije održat će se okrugli stol na temu "Modeli financiranja organizacija civilnog društva iz javnih izvora", na kojem će sudjelovati ministar uprave Arsen Bauk, ravnatelj Vladinog Ureda za udruge Igor Vidačak, (grado)načelnici istarskih općina i gradova.

Sudjelovanje na manifestaciji je besplatno, a broj mjesta ograničen. Prijavnica, poziv i program mogu se preuzeti na stranicama Zaklade. Prijave su otvorene do 1. travnja. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter