Za glavnog ravnatelja HRT-a osam kandidata

Ilustracija (N. REBERŠAK/nl)
Ilustracija (N. REBERŠAK/nl)

Na natječaj za glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije (HRT) javilo se osam kandidata, za Programsko vijeće 32, a za Nadzorni odbor 20, doznaje se danas u saborskom Odboru za informiranje, informatizaciju i medije.

U odboru nisu željeli otkriti imena kandidata o kojima će raspravljati na svojoj prvoj sjednici koja se, po neslužbenim informacijama, može očekivati za dva tjedna.

Neslužbeno se doznaje da su se za glavnog ravnatelja HRT-a kandidirali sadašnji vršitelj te dužnosti Domagoj Novokmet, zatim Goran Radman, bivši direktor Microsofta Hrvatska koji je bio direktor Televizije Zagreb od 1987. do 1990., te bivši glavni direktor programa Hrvatskog radija Duško Radić. Među kandidatima su i Zlatan Avar s HRT-a, bivši urednik Zabavnog programa RTL-a i vlasnika produkcijske kuće Fikcija Saša Runjić te Zoran Kalinić, Mario Kraljević i Goran Krmpotić.

Natječaj za izbor glavnog ravnatelja HRT-a objavljen je 16. srpnja, a primale su se kandidature zaključno s 30. kolovozom.

Nakon što s kandidatima koji ispunjavaju uvjete predviđene Zakonom i Statutom HRT-a obavi razgovor, Odbor će Saboru podnijeti prijedlog za imenovanje glavnog ravnatelja HRT-a, a Sabor ga imenuje većinom glasova svih zastupnika.

Predsjednik odbora Branko Vukšić ranije je izjavio kako očekuje da bi novi glavni ravnatelj HRT-a mogao biti izabran do kraja listopada. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter