Za eure i kune ja bi'...na Brijune

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iznimno dobro raspoložen, fascinantnog elana i groovea, uz duboku ispriku brojnim prisutnim fanovima što zbog ukocenja vrata nije mogao nastupiti prije tri tjedna, najbolji MC Balkana Edo Maajka, uz dojmljivu pratnju pulskog Puške, a ne najavljenog Frenkiea, održao je odlican koncert u petak u Seashplash klubu na tvrdavi Punta Christo.

U presjeku karijere s cetiri studijska albuma u proteklom desetljecu, Maajka je, medu ostalim, otpjevao pjesmu "Prži" kao i cuvenu "No sikiriki" s istoimenog drugog albuma iz 2004., a kojim je nakon debitantskog "Slušaj mater" iz 2001., potvrdio status jednog od najboljih MC-ja Balkana. S tog kultnog albuma pred pulskom publikom nije izostala ni cuvena "Dragi moj Vlado" (s refrenom 'Jebo Vladu'), u kojoj je u jednom trenutku spomenuo Jakovcica i Brijune ("za eure i kune ja bi' kod vas dole na Brijune; zaposlite me tamo da se kupam i glumim lafa; lopatom cu cistit' govna od vaših žirafa; zaposlite nas k'o portire da cuvamo ministarske suvenire dokumente i papire").

S prvijenca je, pak, preksinoc otpjevao istoimenu "Slušaj mater" te "Saletovu osvetu", dok s odlicnog treceg albuma "Stigo cumur" otpjevane "To mora da je ljubav (bez Reemi), "Bomba", "Blažena tišina", "Sretno dijete" i "Trpaj", pjesmu koju je, uz masovan ples u prvim redovima, otpjevao na pocetku i u bisu na kraju svog štinjanskog koncerta. Pun autenticnih stihova o socijalnoj nepravdi, ljubavi, mržnji, ratu, nacionalizmu, Maajka je potvrdio cinjenicu da, kako je u prolazu ispravno rekao ?uro Seasplash, samo veliki umjetnici mogu držat i manju intimniju klupsku, a ne samo veliku pozornicu. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter