Za ekskluzivan butik 38 tisuća kuna mjesečnog najma

Neugledan ulaz u skupocjeni prostor u Flanatičkoj ulici (D. MEMEDOVIĆ)
Neugledan ulaz u skupocjeni prostor u Flanatičkoj ulici (D. MEMEDOVIĆ)

Krajem prošlog mjeseca Grad Pula raspisao je natječaj za davanje u zakup 13 poslovnih prostora u središtu grada za koje će se usmeno nadmetanje održati u utorak, 8. studenog, u podne u Komunalnoj palači. Uspije li Grad iznajmiti sve ponuđene poslovne prostore prema početnom zakupu gradska blagajna mjesečno će prihodovati 78 tisuća kuna.

Definirane robne marke

Od tog iznosa polovica otpada na poslovni prostor u Flanatičkoj 5, površine 180 četvornih metara, koji se izdaju po početnoj cijeni od 37.800 kuna, odnosno 210 kuna po kvadratu. Riječ je o poslovnom prostoru, koji bi prema adresi, trebao biti između Rt Stil butika i nekadašnjeg Dulcisa. Namjena prostora je trgovinska: ekskluzivan butik odjeće i obuće (osim sportske opreme) poznatih robnih marki, odnosno za robne marke Armani Jeans, Anthony Moratti, Hugo Boss, Michael Kors, Massimo Dutti, Trussardi, Tommy Hilfiger, Versace, Peirre Carrdin, Ungaro, Barbara Milano i Tosca Blue. Potencijalni ponuditelji trebaju u svojoj ponudi dostaviti pismo bankovnu garanciju u iznosu od 200 tisuća kuna, pa je jasno da je ovo "zvijezda" ovog natječaja.

Drugi interesantan prostor iznajmljuje se u Dalmatinovoj 1, starijim Puljanima poznatije kao "Beogradske mesnice", a u posljednje vrijeme tamo je bio fresh food ugostiteljski objekt. Prostor površine 191 četvorni metar izdaje se po početnoj cijeni od 11.487 kuna, odnosno 60 kuna po kvadratu.

Manji prostori

U drugu skupinu ponuđenih poslovnih prostora spadaju oni u Scalierovoj 4 od 159 kvadrata koji je predviđen za djelatnosti kao što su ugostiteljska, trgovinska, uslužna (osim obrta sa štetnim imisijama), osobna uslužna, uredska i agencijska. Početna cijena je 30 kuna po kvadratu, odnosno 4.770 kuna. Na popisu je i prostor u Švalbinoj 2 od 58 kvadrata čiji se najam nudi za 4.640 kuna, Flavijevskoj 8 od 76 kvadrata čija je početna cijena zakupa 4.570 kuna, potom u Smareglinoj 2 od 113 kvadrata za najam 4.560 kuna i Istarskoj 12 od 66 kvadrata koji se nudi za 3.900 kuna.

Uz ove prostore na natječaju se nude prostori u Laginjinoj 4, Trinajstićevoj 4, Radićevoj 10, Tomasinijevoj 6, te dva koja se nalaze na Trgu 1. istarske brigade broj 10 i 17. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter