Za dugovanja veledrogerijama 284 milijuna kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar zdravlja Rajko Ostojic rekao je u srijedu da ce biti izdvojena 284 milijuna kuna veledrogerijama za podmirenje dugovanja starijih od godine dana.

Ostojic je ponovio da su s Ministarstvom financija oformili akcijski tim koji intenzivno radi vec tri mjeseca i da ce u drugoj polovici travnja veledrogerijama biti isplacena sva dugovanja starija od 365 dana, dodavši da ce to u cetvrtak objaviti i svim direktorima veledrogerija.

Na pitanje novinara hoce li se oni složiti s time, Ostojic je odgovorio da zasigurno hoce jer je u dosadašnjim razgovorima njihova ciljna vrijednost bila nešto viša: 400, 500 pa i 600 dana.

Ministar je podsjetio da je sedam dana po dolasku u Ministarstvo zdravlja rekao da ce predmnijevani dug hrvatskih zdravstvenih ustanova i HZZO-a biti nešto veci od sedam milijardi kuna.

- I bio sam u pravu, rekao je Ostojic i dodao da su dva-tri mjeseca poslije veledrogerije naglasile ono što je on tad govorio, a to je da postoje bolnice u Hrvatskoj koje i po tisucu dana nisu platile svoje racune.


Podijeli: Facebook Twiter