Za "Drosinu" pristigle 23 ponude

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na ponovljeni natjecaj za radove na Gradskom stadionu "Aldo Drosina" stigle su 23 ponude za cetiri grupe radova. Osam ponuditelja prijavilo se za najopsežniju i najskuplju grupu koja obuhvaca izgradnju krovišta nove zapadne tribine, pomocnog igrališta s umjetnom travom, uredenje okoliša (izgradnju parkirališta i rasvjete) te nabavu i montažu agregata.

Pet ponuditelja dostavilo je dokumentaciju za drugu grupu radova, koja obuhvaca postavljanje rasvjete za glavni teren i cijeli stadion, upravljanje svjetlosnom tehnikom te razmještanje dosadašnjih instalacija. Jednak broj zainteresiranih ponuditelja prijavio se na natjecaj za trecu grupu radova, tj. sanaciju postojecih tribina, a za koju nije potrebna gradevinska dozvola.

Trenutno su sve ponude u postupku pregledavanja i ocjenjivanja, nakon cega ce povjerenstvo odabrati najpovoljnije. Nakon sklapanja ugovora imaju rok od 90 dana (najduži rok) za završetak radova.

Sanacija postojecih tribina obuhvaca i uredenje poslovnih prostora s vanjske strane stadiona te onih koji su, unatoc tome što su prodani, ostali neuredeni pa ce ih svi vlasnici trebati po zadanim uvjetima staviti u funkciju. Buduci da je Grad suvlasnik tribina u kojima su poslovni prostori, definirat ce se suvlasnicki odnosi, etažirati stadion te taj dio "Drosine" dati na upravljanje Castrumu, koji ce ga održavati putem pricuve.


Podijeli: Facebook Twiter