Za dom osoba s autizmom prikupljeno 600 tisuća kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Humanitarni koncert, održan sinoć u dvorani Dražena Petrovića u sklopu akcije "Mali dom za velike ljude", ponovno je pokazao solidarnost hrvatskih građana s potrebitima te je pozivom na humanitarni telefon i od prodaje ulaznica do 22,15 sati prikupljeno više od 600 tisuća kuna od potrebnih milijun i pol kuna za adaptaciju i opremanje bivšega dječjeg vrtića u Dubravi u specijalizirani dom s četiri stambene zajednice za osobe s autizmom.

Na pozive građana odgovarala su brojna poznata lica hrvatskoga političkog, društvenog i javnog života, među kojima i predsjednici Hrvatskoga sabora i Republike Josip Leko i Ivo Josipović, dvoje mjerodavnih ministara - socijalne politike i mladih Milanka Opačić i zdravlja Rajko Ostojić, zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević i predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić te glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman.

Zahvalnost udruzi "Kišni čovjek", organizatorima te svim građankama i građanima izrazio je predsjednik Republike Ivo Josipović koji je uvjeren kako i država može pomoći ljudima u potrebi kroz razne socijalne programe, ali ne samo novcem već i kvalitetnim i dobrim odnosom prema osobama koje trebaju našu brigu.

Predsjednik Sabora Josip Leko smatra da ljudsko društvo ne može postojati bez solidarnosti, a ni jedno demokratsko društvo ne može ne cijeniti udruge poput "Kišnog čovjeka", jer se humanost nekoga društva cijeni prema odnosu koje iskazuje prema slabijima i nemoćnima.

Glavni ravnatelj Radman istaknuo je da HRT na neki način mora preuzeti svoj dio odgovornost za ono što se oko nas događa te ne može biti samo promatrač.

Procijenjena vrijednost projekta, odnosno sanacija krovišta stacionara te opremanje novoizgrađene jedinice stacionara prilagođenom opremom za kupaone, blagovaone, medicinskom opremom, pomagalima i didaktičkom opremom, iznosi 1,5 milijuna kuna. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter