Za docek u Istri 15.000 gostiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za božicno-novogodišnje blagdane u Istri se ocekuje od 15 do 16 tisuca gostiju koji ce ostvariti 45 tisuca nocenja. Dolazit ce iz Italije, Slovenije, Austrije i Njemacke, ali i same Istre, kao i ostalih krajeva Hrvatske, doznajemo od direktora županijske Turisticke zajednice Denisa Ivoševica.

Prema lanjskim podacima za božicno-novogodišnje blagdane u Istri je zabilježeno 10 tisuca nocenja manje nego se sada ocekuje. No, Ivoševic napominje da nije moguce usporedivati lanjske i ovogodišnje podatke jer su lani obuhvatili razdoblje od 23. prosinca do 3. i 4. sijecnja, a sada se promatra razdoblje do 8. sijecnja zbog odluke da se u statistikama obuhvate i gosti koji ce ovdje boraviti i tijekom blagdana Sveta tri kralja.

Lani su u Istri bila otvorena 23 velika hotela, a ove godine je najavljeno da ce ih raditi 26. No, Ivoševic ocekuje da ce za docek raditi još toliko malih obiteljskih hotela koji ce upotpuniti turisticku ponudu.

Rovinj ce docekati 2012. godinu s cak cetiri otvorena hotela: Lone, Eden, Park i Adriatic. Kao što je Rovinj lani plijenio pažnju svojom ponudom u novom hotelu Monte Mulini, ove godine je centar zbivanja preseljen u novoizgradeni hotel Lone.

Za docek Nove godine u njemu ce nastupiti americkih glazbenici, a gosti ce moci birati gastronomsku ponudu i glazbu s kojom žele docekati 2012., ovisno o odabiru jednog od tri restorana u hotelu. Cetvrta ponuda je za mlade, za koje pripremaju poseban program doceka. Iz Maistre isticu da ce organizirani docek ponuditi i u hotelu Pineta u Vrsaru.

- U periodu od Božica pa do 2. sijecnja 2012. ocekujemo ostvarenje gotovo 6.500 nocenja, što predstavlja rast od 10 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Uglavnom, rijec je o gostima iz Njemacke, Italije, Austrije i Slovenije te s domaceg tržišta, zakljucuju iz rovinjskog hotelijera.

Riviera Adria u Porecu organizira docek u hotelima Valamar koji broje cetiri zvjezdice: Diamant, Riviera i Crystal.

Edvard Lesnik, direktor grupne prodaje Valamara, veli da za vrijeme novogodišnjih praznika ocekuju oko 3.000 nocenja te boravak oko 900 gostiju iz Austrije, Njemacke, Italije, Slovenije i Hrvatske.

U umaškom Istraturistu ocekuju dvostruko više gostiju nego u poreckoj Rivieri. Iz ureda Uprave su nam odgovorili da ce za novogodišnje blagdane biti otvorena tri hotela: Sol Garden Istra, Sol Umag i Melia Coral.

- U njima ce boraviti gotovo 2.000 gostiju koji ce ostvariti oko 4.500 nocenja. Gosti uglavnom dolaze iz Slovenije i Italije, zakljucuju iz ureda Uprave Istraturista.


Podijeli: Facebook Twiter