Za dobru zabavu dovoljno je dobro društvo i dobra glazba


Još jedan bezalkoholni koncert za mlade, sedmi po redu, održat će se povodom Međunarodnog dana mladih u petak na Portarati, s početkom u 21.30 sati, a mlade će zabavljati pulska grupa Radioaktiv.

Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci, ujedno i predsjednica Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Pule te nadležna pročelnica Elvira Krizmanić Marjanović istaknule su kako je cilj ovog događanja prenijeti mladima poruku da je za dobru zabavu dovoljno dobro društvo i dobra glazba, a ne razni stimulansi, ali i kako ne možemo pobjeći od činjenica da mladi sve više piju alkohol.

Uz Grad Pulu, u organizaciju koncerta uključeni su Udruga Institut Pula, koja je i inicijator cijele ideje, te po prvi put Savjet mladih Grada Pule, dok im podršku od samih začetaka akcije, unazad sedam godina, sa svojim afirmativnim porukama u pjesmama pruža grupa Radioaktiv.

Osim koncerta na Portarati će se organizirati i dva štanda - na jednom će se besplatno dijeliti sokovi i voda, dok će na drugom djelatnici Policijske postaje Pula, Zavod za javno zdravstvo Istarske županije i Centra za ovisnost putem edukativnih materijala koji će mlade informirati o problemu ovisnosti i mentalnom zdravlju.

U ime Savjeta mladih Grada Pule Lena Radunić izrazila je zadovoljstvo što se Savjet ove godine aktivno uključio u organizaciju te je istaknula kako vjeruje da će ubuduće organizirati slične kampanje kojima bi ukazali na problem ovisnosti. Na kraju su svi pozvali sve mlade da dođu na koncert i zabave se - bez alkohola. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter