Za dlaku izbjegnuta tragedija: Opasna šetnja uz prugu

Pruga uz koju je šetala skupina osnovaca okružena je strmim terenom obraslim travom (K. TADIJIĆ)
Pruga uz koju je šetala skupina osnovaca okružena je strmim terenom obraslim travom (K. TADIJIĆ)

Četrnaestogodišnja Doria iz Vodnjana proteklu će nedjelju moći pamtiti kao drugi rođendan. Nakon što ju je preksinoć oko 20 sati na željezničkoj pruzi nedaleko od vodnjanske ambulante udario vlak koji je dolazio iz Pule, djevojka će uskoro izaći iz bolnice samo s lakšim ozljedama noge i kuka. Potvrdili su nam to njezini djed i baka.

- Srećom, sve je dobro prošlo. Doria se dobro natukla, ali nije ništa slomila, kazali su nam njeni baka i djed, koje smo posjetili u njihovom domu u centru Vodnjana.

A o okolnostima nesreće u Vodnjanu kolaju razne priče. Jedni tvrde da ju je vlak odbacio stotinu metara, drugi da je nesreća posljedica ruleta koji mladi igraju na pruzi, treći da nije čula jer je na ušima imala slušalice.

- Zasad nemamo informacija kako se nesreća točno dogodila, ali sa sigurnošću tvrdimo da nije nosila slušalice. Znamo da je bila u društvu s vršnjacima iz osnovne škole te da su u trenutku nailaska vlaka na pruzi ostali Doria i jedan dječak, a ostali su se razbježali, tvrdi djed stradale 14-godišnjakinje. Kazao je da Doria svakodnevno prelazi prugu jer živi u neposrednoj blizini.

Da mladi često hodaju po pruzi potvrdili su nam i u lokalnom kafiću u blizini glavnog prijelaza, a neopreznost pješaka i vozača šokira i obližnje stanare.

- Živim uz prijelaz već 40 godina i nagledala sam se svega, od pretrčavanja pruge neposredno pred dolazak vlaka do mahnitog kočenja vozača automobila. Premda ne pamtim da je netko poginuo na ovom prijelazu, sjećam se da su u nekoliko navrata automobilom probili brklje, kazala nam je jedna starija gospođa. (K. TADIJIĆ, M. SARDELIN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter