Za djecu radionice, za starije boće, a za ostale koncert Silente

Djeca su se zabavljala na radionici
Djeca su se zabavljala na radionici

Velikim koncertom grupe Silente, jedne od trenutno najpopularnijih glazbenih atrakcija u Hrvatskoj, završila je preksinoć Vinkuranska fešta. U Vinkuranskoj vali se, prema procjeni organizatora, okupilo osamstotinjak mještana i njihovih gostiju, što je dosad najveći broj posjetitelja na ovoj fešti, a događaj je protekao u odličnoj atmosferi, uz zajedničko pjevanje hitova s dosad objavljena dva albuma Silentea - Lovac na čudesa i Neće rijeka zrakom teći.

Plesni klub Infinity

Nastup mladih Dubrovčana potrajao je nešto više od sat vremena, a zaključen je i zbog snažnog pljuska, što nije umanjilo doživljaj publike. Uvod u glazbenu večer pružili su pulski DJ Kedžo i plesni klub Infinity koji okuplja djecu i mlade od tri do 25 godina, a na repertoaru ima contemporary modern, open, lirical, hip hop i jazz dance. Članovi Infinityja nedavno su uspješno sudjelovali na državnom prvenstvu Dance star u Zagrebu, gdje su osvojili po tri prva i treća mjesta te dva druga, dok su na svjetskoj završnici tog natjecanja u Poreču odnijeli dvije brončane medalje.

Tijekom dana je u Općinskoj čitaonici  održan niz kreativnih radionica za sve uzraste i izložba radova članova udruge za promicanje kulturnog turizma i očuvanje krajobraza Rotonda. Boćarski klub Vinkuran priredio je Memorijalni turnir Armando Serbus na kojemu se natjecalo 12 ekipa iz Pule i okolice. Prvo mjesto je osvojila ekipa Verude, drugo Sedre, treće Cementa, a četvrto Vinkurana. Svi su oni nagrađeni peharima. Najbolji koštadur i izbijač turnira bio je Josip Kantor iz Sedre. Vinkuranska fešta se tradicionalno održava prve subote u lipnju i otvara sezonu kulturnih i zabavnih manifestacija na području Medulina. Organizirali su je Vinkuranci, njihove udruge, Mjesni odbor, Općina Medulin i općinska Turistička zajednica. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter