Za Denija prikupljeno dovoljno novca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Buzecani su još jednom pokazali svoje veliko srce i u nepunih mjesec dana u humanitarnoj akciji za teško bolesnog Denija Muzicu, kojemu su dijagnosticirali maligni tumor izmedu bubrega i slezene, prikupili 262.000 kuna. "Dok ne dobijemo sve informacije o financijskoj težini daljnjeg lijecenja u Avianu, ne bismo pokretali nove aktivnosti osim onih koje su u tijeku poput akcije Crvenog križa", rekao je u petak na konferenciji za novinare gradonacelnik Valter Flego. Zahvalio je svima koji su sudjelovali u organizaciji brojnih humanitarnih sadržaja kao i onima koji su dali financijski prilog za spas mladog života.

Deni je završio peti ciklus kemoterapije te je na kucnoj njezi do ponedjeljka kada se opet vraca u djecju bolnicu na Kantridi. Denijev otac ovog je tjedna bio na dogovoru u specijaliziranoj talijanskoj klinici za tumore u Avianu. Deni ce prije pocetka šestog, završnog ciklusa kemoterapije, koji pocinje 29. listopada, obaviti CT snimanje. Snimke ce potom poslati u Aviano da bi kirurzi vidjeli je li moguca operacija koja košta oko 20.000 eura ili bi se pak, ako je ona preopasna, išlo na ciljano zracenje.

Zahvalan svima koji su u ovim teškim trenucima pokazali humanost, Denijev otac Rino rekao je da Deniju puno znaci podrška sredine i njegovih vršnjaka. "Veliki je optimist, snažan je psihicki i fizicki, ima dobar apetit, cak dobiva na težini i jako je dobro podnio petu kemoterapiju. Uci i sprema se za polugodišnje ispite. Zadovoljan je što u školi imaju puno razumijevanja za njegovu situaciju", rekao je Rino Muzica.

Deni je ucenik Srednje tehnicke škole za strojarstvo i brodogradnju u Rijeci, smjer racunarstvo. Završio je prvi razred i, iako je krajem protekle školske godine zbog iznenadne teške dijagnoze hospitaliziran, želja mu je bila nastaviti školovanje, upisati drugi razred i putem interneta polagati ispite, što mu je škola omogucila.


Podijeli: Facebook Twiter