Za demokraciju, a ne demokraturu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Jamcim da ni Jadranka Kosor ni Josip Frišcic ne mogu proci u izbornoj jedinici i zato sebi pokušavaju prilagoditi izborna pravila. Gospodo, izvolite pred gradane, borite se za demokraciju, a ne demokraturu", porucio je saborski zastupnik Damir Kajin na konferenciji za novinare u Pazinu komentirajuci Frišcicev prijedlog izbornog modela, pri cemu je Fršicica nazvao "trbuhozborcem HDZ-a".

Postojeci model izbora saborskih zastupnika je, smatra Kajin, pravedan i pravican. On takoder podsjeca na zakonske odredbe po kojima se izborna pravila mogu mijenjati, ali onda ona ne vrijede za prve nego za druge naredne izbore. To znaci da u slucaju prolaza Frišciceva modela on bi vrijedio za parlamentarne izbore 2015., a ne 2011. godine.



Kajin je novinarima podijelio zemljovide objavljene u Delu 2. lipnja, koji se dijele slovenskim obiteljima, i rekao da je sada razgolicen dogovor Pahor-Kosor jer ustupa se 150 cetvornih kilometara hrvatskog teritorijalnog mora Sloveniji. Nada se da ta slovenska maksimalisticka varijanta nece proci.

Pohvalio je skoro otvorenje dionice od Pule do Kanfanara nazvavši Ipsilon najvecom investicijom u povijesti Istre koja nije gradena novcem iz državnog proracuna vec koncesijom. Medutim, smatra da najavljena cestarina od 12 kuna od Pule do Kanfanara - koja bi tu cestu ucinila najskupljom u Hrvatskoj - može biti niža jer za to ima prostora. Na pitanje novinara na cemu to temelji, samo je ponovio da ima prostora za nižu cijenu dok nije htio reci od kojih je osoba u BINA-Istri dobio tu informaciju.

Kajin podržava sindikate koji se protive najavljenim izmjenama Zakona o radu i najavio je da ce prvi potpisati njihovu peticiju. - U dvije godine gospodarstvo je palo za devet posto... Kriza ce kulminirati oko Vazma 2011., prognozira Kajin. Porucio je da Istra ne zaslužuje ovakvu državnu vlast i da Istra nije odgovorna za stanje u zemlji, a boji se i loših rezultata turisticke sezone i produženja agonije.


Podijeli: Facebook Twiter