Za Dan Vile Marije boćarski turnir psihički oboljelih

Predstavljen je program uz Dan doma Vila Marija (B. PETROVIĆ)
Predstavljen je program uz Dan doma Vila Marija (B. PETROVIĆ)

Ravnateljica Doma za psihički bolesne odrasle osobe Vila Maria Vesna Sperath predstavila je danas u komunalnoj palači planirane aktivnosti u povodu obilježavanja Dana doma. Kako je najavila, proslava će se održati u četvrtak, 12. rujna, u 10 sati, a održat će se i prvi državni turnir u boćanju domova za psihički bolesne odrasle osobe, na koje će stići osam ekipa s područja cijele Hrvatske.

- U listopadu Dom planira brojne aktivnost. Tako će se, u povodu Dana mentalnog zdravlja, održati već tradicionalna akcija "Školarci slikom do Vile Marije" koja se održava već sedam godina, dvaput godišnja, a tijekom koje učenici pulskih škola crtaju u našem domu i druže se s korisnicima, navela je Sperath te dodala da će ove godine početi i s novim projektom "Osmijehom do Vile Marije" koji će se provoditi u suradnji s Dječjim vrtićem "Oblutak".

Kako je navela, korisnicima puno znači kontakt s djecom, a djeca uživaju u njihovom ekološkom vrtu.

Na taj se način, navela je, razvija međugeneracijska solidarnost, a korisnici Doma destigmatiziraju.

Krajem listopada, navela je, održat će se i promocija zbirke poezije korisnika Doma koja je nastala u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Pula, a provest će se i akcija čišćenja šumice Boškarica u suradnji s Herculaneom, vojskom, braniteljskim udrugama, vatrogascima i svim volonterima.

Erik Lukšić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, zahvalio se ravnateljici što je u svoje raznolike programe spremna uključiti i djecu Pule kojima je ovo neko novo i drugačije, ali pozitivno iskustvo. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter