Za Dan općine u Fažani otvoren Multimedijalni centar


Službenim otvaranjem Multimedijalnog centra i svečanom sjednicom Vijeća koja je održana u novom prostoru sinoć je svečano obilježen Dan općine Fažana. Predsjednik Općinskog vijeća Timotej Pejin zahvalio se svim Fažancima, kojih je na svečanoj sjednici bilo mnogo, što su izašli na izbore i izabrali novo vodstvo te je potom predstavio novoizabrane vijećnike.

Pozdravio je i brojne uzvanike koji su uveličali Dan općine - saborskog zastupnika Silvana Hrelju, dožupana Miodraga Čerinu, dogradonačelnicu Pule Elenu Puh Belci, biskupa Ivana Milovana te brojne načelnike drugih općina, kao i predstavnike pobratimljenog Kumrovca.

- Fažana se prije 12 godina odvojila od Vodnjana te postala općina. No, ona nije nastala administrativnim prekrajanjem, nego voljom i željom njenih građana. Od tada je od luke na putu za Brijune postala prepoznatljiva i atraktivna turistička destinacija, rekao je Pejin.

Nazočnima se potom obratila načelnica Ada Damjanac koja je navela da su uz veliki trud, energiju, znanje rezultati u općini vidljivi i konkretni, pa danas Fažana stoji na čvrstim temeljima s jasnom vizijom napretka. Podsjetila je na neke od projekata koji su napravljeni u posljednje četiri godine - od novootvorenog prostora MMC-a, preko postavljanja javne rasvjete, izgradnje fekalne i oborinske kanalizacije u starom gradu, Valbandonu i prema Šuridi, dogradnje starog i početka izgradnje novog groblja, a Općina je, podsjetila je, dobila i nekoliko teških sudskih sporova koji su se protiv nje vodili.

- Živimo u najljepšoj općini na svijetu, a bit će još ljepša kad joj pripojimo i Brijune, zaključila je načelnica te kao i svake godine podijelila zahvalnice zaslužnim pojedincima i udrugama.

Zahvalnicu je tako dobila najstarija volonterka Fažane Marija Miljavac, i to za dugogodišnji humanitarni rad u Crvenom križu, zatim Dječji vrtić Sunce za postignute rezultate u predškolskom odgoju i razvitku ekološke svijesti, Dječji vrtić More za postignute rezultate i izvrsnu suradnju. Zahvalnicu je dobio i Goran Brala za izuzetne sportske uspjehe u kategoriji osoba s invaliditetom te Javna vatrogasna postrojba Pula za izvrnu suradnju.

Svečana sjednica zaključena je prigodnih kulturno-umjetničkim programom. (Napisala i snimila B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter