Za dan humanitarna kava, a navečer zabava uz Vatru

Ivan Dečak i njegova Vatra (M. MIJOŠEK)
Ivan Dečak i njegova Vatra (M. MIJOŠEK)

U sklopu  27. Konzum Croatia Open Umag turnira Franck će posjetitelje častiti kavom, dok će prikupljeni novac donirati bujskom Centru za inkluziju i podršku u zajednici.

- Uključivanje osoba s intelektualnim teškoćama u naše redovne radne aktivnosti provodimo već niz godina, te svojim primjerom nastojimo promicati razvoj društva u kojem osobe s intelektualnim teškoćama ostvaruju pravo na jednake mogućnosti i punu uključenost u širu socijalnu zajednicu i društvo, izjavila je Ivana Tavra, direktorica Korporativnih komunikacija Francka, koja je nadodala da je sportski duh oduvijek bio vezan uz pomaganje i nesebično davanje na terenu, ali i za zajednicu. Upravo su iz tog razloga odlučili iskoristiti ovu prigodu, središnji sportski događaj sezone, te potaknuti posjetitelje da uz kavu koju im Franck poklanja odvoje simboličan iznos i pomognu radu Centra. Donacija će pomoći u pružanju socijalne usluge poludnevnog boravka za osobe s intelektualnim teškoćama koju bujski Centar organizira od 2011. godine.

- Poludnevni boravak u Bujama pohađa 10 osoba iz Buja, Umaga, Novigrada i Grožnjana, a radi se o društvenoj skupini kojoj prijeti socijalna isključenost, stoga je jako važno doprinositi njihovom uključivanju u život i aktivnosti u lokalnoj zajednici. Donirana sredstva iskoristit će se za realizaciju socijalizacijskih, edukativnih i radnih aktivnosti. Zahvaljujemo se Francku što nas je prepoznao i uključio u svoju akciju, rekao je Marko Perkov, voditelj Centra.

Početak novog tjedna na 27. Konzum Croatia Open Umag bio je i u znaku obilježavanja pet godina vinskih degustacija ''Skrivene čari istarskih vina''. U Gourmet zoni predstavljena je brošura u kojoj se nalazi presjek svih ovih pet, odnosno sedam godina, u sklopu umaškog ATP turnira. Tom su prilikom uzvanici uživali u vrhunskim istarskim vinima. Kako je ova godina bila vrlo uspješna za lokalne vinare koji su dobili mnogobrojna međunarodna priznanja, predstavljeni su laureati, vinarija Kozlović, Vina Laguna, Veralda i Benvenuti.

Večernji se program nastavio koncertom virovitičkog pop-rock sastava Vatra. Publika je uživala uz pjesme koje su nastale prije, ali i nakon njihovog najvećeg hita "Tango".

- Nismo dugo bili u Umagu, naši koncerti u Istri su uvijek bili super, a ovaj nam je to još jednom potvrdio. Bez obzira na sastav publike, mi uvijek sviramo svoje autorske pjesme. Iako ne znaju riječi, ljudi uvijek mogu osjetiti tu energiju koju prenosi glazba, i to je ono najvažnije, rekao je Ivan Dečak. (Tea GRGIĆ)

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter