Za CRVENImo se

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Recitacijama, pjesmom i plesom u petak je na pulskom Forumu održan Festival Crvenog križa Pula pod nazivom «Za CRVENImo se».

U Tjednu Hrvatskog Crvenog križa željelo se ukazati na osnovne vrijednosti i nacela Medunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, predstaviti rad Gradske organizacije Crvenog križa Pula te okupiti clanove, volontere, suradnike, donatore i prijatelje.

Za raznovrsni program koji je na glavni pulski trg privukao brojne posjetitelje, domace i inozemne, zaslužni su korisnici Centra za rehabilitaciju Pula i Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju, mališani iz djecjih vrtica Centar i Topolino, clanovi Kluba mladeži Crvenog križa Pula te ucenici osnovnih škola Centar, Giuseppina Martinuzzi, Krnica, Monte Zaro, Stoja, Šijana, Vidikovac i Škole za odgoj i obrazovanje.

- Festival je dokazao i ove godine da su naši sugradani dio velike svjetske obitelji te da žele promovirati humane vrijednosti, razlicitost i toleranciju, solidarnost i humanost. Svatko od nas može doprinijeti poboljšanju ovog svijeta - upravo to je danas na Forumu pokazalo više od 130 sudionika festivala, kazala je ravnateljica pulskog Crvenog križa Nevija Srdoc.


Podijeli: Facebook Twiter