Za cetvrto dijete 10.000 kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izmjenom odluke o porodiljnim naknadama Opcina Tinjan uvecala je iznos jednokratne pomoci za novorodenu djecu. Umjesto dosadašnjih 2.000 kuna za svako novorodeno dijete, taj ce se iznos isplacivati samo za ono prvorodeno, dok za drugorodeno naknada raste na 3.000 kuna, a za trece dijete isplacuje se 5.000 kuna. Za cetvrto i svako sljedece dijete Opcina ce keširati cak 10.000 kuna.

Još nekim potezima i odlukama s posljednje sjednice Opcinskog vijeca Tinjanci su unaprijedili socijalnu politiku prema potrebitima i slabostojecim sugradanima. Nakon što je opcinska komisija za socijalna pitanja prikupila relevantne informacije, odluceno je da se dodijeli 13 jednokratnih novcanih potpora namijenjenih djeci samohranih roditelja, djeci u obiteljima lošijeg imovinskog stanja, obiteljima s troje i više djece te jednoj obitelji za pokrice troškova pohadanja djecjeg vrtica. Ukupan iznos ovih jednokratnih potpora iznosi oko 15.000 kuna.

Ta sredstva ne predstavljaju dodatni izdatak za opcinski proracun, vec ce se za to koristiti vijecnicke naknade, kojih su se svi tinjanski vijecnici na jednoj od prijašnjih sjednica odrekli u korist socijalnih programa. Pokrenuta je i inicijativa da se vrticka djeca iz obitelji koje imaju troje ili više djece u razlicitim fazama školovanja (od vrtica do studija) potpuno oslobode placanja vrtica. No, odluka ce pricekati dok se ne utvrdi koliko ima takve djece odnosno koliko je novca potrebno za pokrice ove socijalne mjere.


Podijeli: Facebook Twiter