Za četiri godine završiš fakultet, a načelnik nije završio ni dječji vrtić

Dean Griparić i Ivica Tričić (A. ŠĆULAC)
Dean Griparić i Ivica Tričić (A. ŠĆULAC)

- Najveću zapreku u provođenju projekata, u brzoj prilagodbi na stalno mijenjajuće tehnološke, društvene i privredne okolnosti vidimo, u puževoj sporosti načelnika, općinske uprave i vlasti Svete Nedelje. Za četiri godine završi se fakultet, a općinski načelnik nije bio u stanju zavrišti ni dječji vrtić, rekao je na danas održanoj konferenciji za medije Ivica Tričić, tajnik općinske organizacije HDZ-a. Tričić se zapitao da li načelnik može mještanima općine reći s koliko se poduzetnika susreo, koje pogodnosti im je ponudio i što je od dogovorenog ostvareno?

Dean Griparić, predsjednik općinske organizacije stranke, napomenuo je kako će se oni zalagati za što bržu izgradnju društvenog doma u Nedešćini koji bi se koristio za predavanja, različite priredbe, slobodne aktivnosti za starije te za nastavu tjelesne kulture do izgradnje sportske dvorane.

- Zalažemo se i za stavljanje u funkciju društvenih domova u Svetom Martinu, Šumberu i Snašićima. Nužno je mudro koristiti poslovne prostore općine, za koje ne znamo ni koliko ih općina ima na raspolaganju. Neka se iskoriste barem za stanove, iznajmljivanje privatnim i pravnim osobama, osobama s invaliditetom, ili neka se koriste kao socijalni stanovi, rekao je Griparić. Ukazao je kako je potrebno voditi računa i o nekorištenim školskim zgradama, kao što je škola u Velim Goljima te se zapitao zašto se dozvoljava da propada?

Griparić je napomenuo i kako je općina nedavno podigla kredit za izgradnju dječjeg vrtića, a dio sredstava iz kredita usmjerit će za obnovu prvog kata općine i to za kancelarije.

- Mi smo za to da se prvi kat obnovi ne samo za administraciju, nego da se novouređenim prostorom mogu koristiti i udruge te ostala društva, istaknuo je Griparić.

Tričić je govorio o mladima, bez kojih nema budućnosti. Stoga općinski HDZ predlaže da društveni domovi postanu okupljališta za mlade kroz sportove, informatičke radionice, radionice za slobodno vrijeme mladeži i ostale korisne aktivnosti.

- Mladi nemaju prostora za druženje, što pogotovo dolazi do izražaja u zimskim mjesecima, rekao je Tričić. (Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter