Za CD-e prakticnost i estetika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gotovo se svakodnevno koristimo nosacima zvuka ili DVD diskovima. Cak i oni koji nisu pravi audiofili i/ili diskofili tijekom vremena se susretnu s povecanjem broja diskova i sukladno tome, javlja se potreba za nabavom novih polica za CD-e, DVD-e ili ploce.

Razlicite police za CD-e mogu se naci u svakoj bolje opremljenoj trgovini namještajem. Njihova velicina ili cijena mogu varirati, jednako kao i dizajn - police za pohranu CD-a mogu biti velike ili male, drvene ili plasticne, klasicne ili futuristicke. Odabir police ipak najviše ovisi o kolicini CD-a koju posjedujete te o individualnom ukusu. Za one nešto dubljeg džepa, tu su uvijek zanimljiva rješenja talijanskih dizajnera namještaja koji nude vecinom futuristicka ili moderna izdanja razlicitih polica koja su pogodna za pohranu nosaca zvuka. Ipak, ne trebate ici preko granice kako biste nabavili adekvatnu policu za vaše CD-e. Sasvim prihvatljive su i obicne police, iako je, što se pohrane nosaca zvuka tice, najbolje da budu staklene. Naime, staklo je glatko, nije grubo poput drva, a i na staklenoj se površini lakše uocava prašina ili neravnine koje mogu oštetiti CD-e.

Ukoliko vas ne zadovoljava izbor, dizajn ili cijena polica u shopping centrima, uvijek možete biti sam svoj majstor i izraditi vlastitu policu po želji. Police za CD-e jednostavno je izraditi, estetski mogu biti vrlo zgodne, a k tome poboljšavaju sobnu akustiku. Vjerojatno je najjednostavnije izraditi zidnu policu. Kao pozadinsku plocu možete iskoristiti i bocnu plohu kakvog starog ormara. Prednje plohe na kojima stoje CD-i lako se pricvrste cavlima ili vidama, a za kraj policu možete obojiti po želji. Korisno je policu obložiti gumom ili tankim slojem spužve kako bi se lakše izbjegla moguca oštecenja vaših nosaca zvuka, DVD-a ili ploca.


Podijeli: Facebook Twiter