Za Buzet pun cvijeća

Na Fontani podijelili 400 cvjetnica (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Na Fontani podijelili 400 cvjetnica (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Ravnih četiristo sadnica različitih cvjetnica od pelargonija, begonija, do tagetesa, cvjetnih vrsta najzastupljenijih na buzetskom području, podijelili su jučer u Buzetu i time najavili tradicionalnu manifestaciju koja će se pod nazivom "Samanj od rož" u svom devetom izdanju održati u subotu na parkiralištu Mašimova škuja. Sadnice cvijeća su zajednički nabavili i dijelili Turistička zajednica, gradsko trgovačko društvo Plzet, gradski komunalac Park i Grad Buzet.

- Cvjetnim sajmom želimo potaknuti sugrađane na dodatno uređenje okućnica i balkona, naravno i poduzetnike na uređenje okoliša gospodarskih objekata, izjavila je Mila Nežić iz buzetskog TZ-a i naglasila da je akcija među Buzećanima jako dobro prihvaćena. Konačno Buzetu je prije nekoliko godina u ekološko-edukativnom projektu "Volim Hrvatsku" Hrvatske turističke zajednice, pripalo priznanje Zeleni cvijet s brončanim znakom u kategoriji najuređenijih kontinentalnih mjesta.

- Cilj nam je i ovom manifestacijom dobiti ljepši i uređeniji grad pun cvijeća, izjavio je gradonačelnik Buzeta, ujedno predsjednik TZ-a Siniša Žulić te pohvalio sugrađane koji su prepoznali ovu akciju i ulažu sve više truda u uređenje svojih okućnica i balkona. Na cvjetnom sajmu u subotu od 8 do 17 sati sudjeluje petnaestak izlagača. Osim cvjećara i rasadnika kao izlagači sudjeluju i Dječji vrtić "Grdelin", Osnovna škola "Vazmoslava Gržalja", Dom za starije Buzet i Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Buzet te buzetske trgovine i cvjećarne, Am grupa, Loredana i Morena koje će u svojim prostorima također nuditi pojedine sajamske artikle. Cvjetni sajam održava se u sklopu tradicionalne eko-akcije "Neka moja Istra blista - naj nan Buzeština bije lipa čista". U subotu u 17 sati započinje pokazno traženje ljekovitog bilja, a zainteresirani se mogu do petka prijaviti u Turističku zajednicu. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter