Za Božić tri slučaja napada pasa

Ilustracija (Arhiva)
Ilustracija (Arhiva)

Policija je za Božić zabilježila tri slučaja držanja životinja bez nadzora, i to jedan u Umagu i dva na području Poreča. U Umagu je oko 12.10 sati u Ulici Edoarda Pascalia pas mješanac, kojeg je bez povoca i brnjice šetala 29-godišnjakinja, u jednom trenutku krenuo prema djetetu koje se pritom uplašilo. Dijete se nalazilo u društvu  56-godišnjakinje i 55-godišnjaka koji su se tada verbalno sukobili s 29-godišnjakinjom. Protiv 29-godišnjakinje se, zbog držanja životinje bez nadzora, podnosi optužni prijedlog, dok se zbog narušavanja javnog reda i mira protiv sve tri osobe podnosi optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Drugi slučaj evidentiran je oko 18 sati u Partizanskoj ulici u Poreču, kada je 51-godišnjak neoprezno i bez nadzora držao svoju argentinsku dogu, koja je u jednom trenutku napala i izgrizla psa mješanca, kojeg je 22-godišnjak držao na povocu. Protiv 51-godišnjaka se zbog držanja životinje bez nadzora podnosi optužni prijedlog.

Posljednji slučaj evidentiran je oko 21 sat, kada je pas zasad nepoznatog vlasnika ugrizao za nogu 47-godišnjeg slovenskog državljanina, koji se kretao Ulicom Bršljan u Červar-Portu. Muškarcu je pružena pomoć na porečkoj Hitnoj pomoći, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje da pronađu vlasnika psa.

Radi sprječavanja ovakvih i sličnih događaja policija upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti da njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje.

Dakle, potrebno je da vlasnici kućnih ljubimaca, odnosno pasa, prilikom šetnje, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, koriste povodac i brnjicu. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter