Za bolju glazbenu nastavu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi medunarodni simpozij glazbenih pedagoga Odsjeka glazbene pedagogije Odjela za glazbu Sveucilišta Jurja Dobrile u Puli danas je zakljucen posljednjim predavanjima sudionika dvotjedne znanstveno-edukativne manifestacije. Tema simpozija bila je "Glazbena pedagogija u svjetlu sadašnjih i buducih promjena".

Posljednji izlagaci koji su o njoj govorili bili su mr. art. Sofija Cingula ("Nastava solo pjevanja: korelacija s ostalim predmetima na primjeru solo pjesama Franza Schuberta"), Vesna Svalina i Tihana Škojo ("Nacionalni kurikulum i glazbeno obrazovanje buducih ucitelja"), mr. art. Jasna Šulentic-Begic ("Hrvatski nacionalni obrazovni standard i permanentno obrazovanje ucitelja glazbe") te Mira Bratuša ("Glazba - poticaj u radu s ucenicima s posebnim potrebama"). Albinca Pesek je predstavila primjenu plesova "Bachovog cvijeca", dok se mr. Valida Tvrtkovic-Akšamija posvetila "Nastavi glazbene kulture uz korištenje suvremene nastavne tehnologije". O HBSystem tonalitetima pricao je mr. Haris Brkovic. Programski odbor simpozija, ciji su strucni radovi objavljeni u zborniku radova u nakladi Odjela za glazbu, cinili su mr. Sabina Vidulin-Orbanic, dr. Pavel Rojko, dr. Snježana Dobrota, dr. Senad Kazic i dr. Albinca Pesek.

U sklopu simpozija, koji je okupio 16 strucnjaka iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije, sinoc je održan koncert profesora Odjela za glazbu u Svecanoj dvorani "Tone Peruško". Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Istarske županije i Grada Pule.


Podijeli: Facebook Twiter