Za blagdanske ukrase najviše izdvaja Rovinj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hoce li na ovogodišnje blagdansko ukrašavanje utjecati kriza i mršav proracuni ili ce lokalna vlast unatoc svemu gradanima priuštiti blagdanski osjecaj, provjerili smo u nekim istarskim gradovima.

Premda bi se ocekivalo da ce Pula kao najveci grad najviše potrošiti za ukrašavanje ulica, trgova i kupnju novogodišnjeg drvca, u tome je ipak nadmašuje Rovinj. Tamošnja uprava ce za nadolazece blagdane izdvojiti ukupno 200 tisuca kuna, od cega je 150 tisuca rezervirano za postavljanje i kasnije uklanjanje dekorativne rasvjete. Ostatak sredstava utrošit ce se za zamjenu dotrajalih ukrasa novima i kupnju božicne jelke.

Grad Umag planira potrošiti ukupno 193.354 kune, a time ce pokriti sve radove vezane uz uredenje i ukrašavanje javnih površina i objekata. Od tog iznosa ukupno 53.682 kune izdvojit ce se za nabavu nove opreme i ukrasa.

Buzet za ukrašavanje grada i naselja Stari Grad, Roc, Vrh, Štrped i Sovinjak planira potrošiti oko 40 tisuca kuna, slicno koliko i lani.

Za svecanu dekoraciju i ukrašavanje na podrucju Labina ove ce se godine potrošiti 85.000 kuna, dok je lani potrošeno 150 tisuca. Nadležni procelnik Ljubomir Buršic veli da se planiraju ukrasiti samo trgovi i strogi centar Labina.

- Na podrucju Rapca ukrasit ce se riva i ulaz u mjesto. Prošle je godine jedna obitelj Gradu poklonila jelku, a dobra tradicija se nastavlja pa i ove godine imamo nekoliko ponuda. Jelka ce ovih dana biti postavljena na starogradskom trgu, rekao je Buršic.

Grad Porec ce, baš kao i lani, za postavljanje, održavanje i demontažu postojece svjetlece dekoracije izdvojiti 100.910 kuna, dok su pazinske vlasti za uredenje i dekoraciju predvidjele 66 tisuca kuna, što je na razini prošle godine.

Iznosi koje gradovi odvajaju za ovogodišnje ukrašavanje uglavnom su jednaki prošlogodišnjima ili manji, no unatoc kriznim vremenima gradani ce se barem u šetnji gradom moci veseliti nadolazecim blagdanima.


Podijeli: Facebook Twiter