Za blagdane u Rovinju 22% više noćenja nego lani

(N. ORLOVIĆ RADIĆ)
(N. ORLOVIĆ RADIĆ)

Tijekom blagdana, konkretno od 25. do 31. prosinca turistički je Rovinj ostvario 7.142 noćenja, što je u odnosu na isti period prošle godine kada je zabilježeno 5.858 noćenja porast od 22 posto. Prema podacima iz Turističke zajednice grada Rovinja, zabilježeno je 6.029 stranih, te 1.113 noćenja domaćih turista. Od većih turističkih objekata otvoreni su bili i spremni na doček najluđe noći u godini Maistrini Hoteli Eden, Park i Lone.

Što se pak tiče dočeka na otvorenom za građane i turiste on je, u sklopu Rovinj Music Festivala organiziran pod šatorom na parkiralištu Valdibora, ispod kojeg je nastupao domaći Dream Project band i prijatelji. Hladno vrijeme, ali i činjenica da su u gradovima do Rovinja - Poreču i Puli, nastupali Severina i Gibonni, dijelom i dislokacija šatora, koji se s centralnog gradskog Trga maršala Tita premjestio na parking, rezultirao je izostankom masovne gradske proslave. Već oko 3 sata ujutro 1. siječnja gradske su ulice, trg i riva bili sablasno pusti!

Zato su gosti Rovinja pomalo i razočarani očekujući življi doček u "najturističkijem" gradu na Jadranu. No loš se dojam već se drugoga dana 2015. itekako popravio. Jučerašnji, sunčan dan, mnogi su domaći a i gosti iskoristili za šetnju gradom i dokono ispijanje toplog napitka na terasama nekoliko otvorenih ugostiteljskih objekata

Nenad Dobrecin stigao je na proslavu i blagdanske dane iz Zagreba:

- Iako Rovinj dobro poznajem i u njemu često boravim ovo mi je bio prvi doček u ovom prelijepom gradu, kaže on i nastavlja: Grad nije imao organiziran doček na trgu, pa ne mogu ništa drugo reći osim da se, barem što se tiče novogodišnje noći, nisam proveo bog zna kaj. Dan sam proveo u šetnji, a večernje sate u kafiću. Očito je da sam očekivao puno, puno više. Inače, u Rovinju boravim više dana, u privatnom sam smještaju i tu sam veoma zadovoljan. Također, uživam u ovom prelijepom vremenu, a osobito u izvrsnim restoranima gdje se poslužuje izvrsna hrana.

Ekatarina Ryakhina prvi je put u Rovinju a stigla je za novogodišnje blagdane iz Moskve. Veli da je Rovinj "prekrasan mali grad".

- Sretna sam o što ga vidim zimi jer mogu samo zamisliti kako je pun života, ali i gužvi tijekom ljetne sezone. Što se tiče dočeka Nove godine, razočarana sam. Jako mi je žao što nije bilo organiziranog dočeka na otvorenom i što nigdje nije bilo ljudi. U jednom momentu, trg je bio tako pust da sam se prepala i osjećala nelagodno. Danas uživam u prekrasnom danu, toplom kuhanom vinu i ono što posebno želim istaknuti je moje oduševljenje vašom odlična i raznovrsnom kuhinjom. (Napisala i snimila N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter