Za blagdane otvoreno 20 velikih hotela, svi manji hoteli i većina vila u Istri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Još predstojeći blagdani pa da i istarske turističke kompanije zaključe ovu rekordnu godinu. Manji broj otvorenih hotela koncem prosinca, vele hotelijeri, bit će dobro popunjeni, a na ruku im ide i kalendar s oba produžena vikenda, čak četverodnevnim božićnim i najmanje trodnevnim novogodišnjim. Slovenci, naime, i za Novu godinu imaju dva slobodna radna dana pa mogu i na četverodnevni izlet.

- Za nadolazeće blagdane programi su spremni, a pojedine manifestacije poput Adventa u mnoge istarske destinacije već su donijele novogodišnje ozračje. Bit će otvoreno gotovo 20 velikih hotela i gotovo svi manji obiteljski hoteli, zatim ponajbolje vile kako u priobalju tako i u unutrašnjosti Istre. Prema najavljenim brojkama, očekujemo otprilike sličan rezultat lanjskom s možda nešto manje noćenja s obzirom da je nekoliko hotela koji su lani radili, ove godine u fazi rekonstrukcije, kaže Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istarske županije.

Silvestrovo pa nogometna sezona

Arena Hospitality Group tradicionalno tijekom blagdana ima otvoren samo hotel Park Plaza Histria u Puli sa svojih 365 soba. Za novogodišnji vikend očekuju popunjen hotel te ostvarivanje oko 2.000 noćenja. Gosti je organiziran svečani doček Nove godine uz bogatu silvestarsku večeru i živu muziku. Nakon toga hotel Histria se zatvara i otvara se hotel Park Plaza Belvedere u Medulinu jer počinje sezona nogometnih priprema koju otvara 4. međunarodni ArenaCup koji će ugostiti osam prvoligaških momčadi iz Hrvatske i regije.

Bukingom su zadovoljni i u porečkoj Valamar Rivieri gdje očekuju veći broj gostiju i noćenja nego lani. Goste u Istri dočekuju s pet otvorenih hotela. U Poreču su to Valamar Diamant, Riviera, Crystal i Zagreb, u Rapcu hotel Valamar Sanfior, u Rabu hotel Padova, a u Dubrovniku Lacroma. Već su rasprodane ponude za doček Nove godine s uključenom gala večerom, ali u porečkim hotelima još ima mjesta za one koji vole dočeke na otvorenom - na Trgu slobode svira Parni valjak.

Novigradski Aminess u dva otvorena hotela, Maestral i Laguni, očekuju oko 1.000 gostiju i oko 2.900 noćenja, što je na razini prošlogodišnjih rezultata. Time će za Novu godinu popuniti sve kapacitete u čvrstim objektima u Istri. Pripremili su i tematske večeri s posebnom ponudom jela, glazbe i animacije, uz služenu svečanu novogodišnju večeru s bendom i plesom te kvizom s bogatim nagradama. Aranžmani uključuju jutarnju gimnastiku, bazen s grijanom morskom vodom, fitness i wellness programe.

Laguna Park izvan pogona

Porečka Plava laguna također očekuje ponoviti lanjske brojke, 14.000 noćenja, ali ove godine u šest otvorenih hotela u Poreču, jednom manje nego lani. Naime, otvoreni su hoteli Laguna Parentium, Materada, Albatros, Molindrio, Plavi i Istra, dok je Laguna Park sada u velikoj rekonstrukciji, vrijednoj 35 milijuna eura, te se otvara pred špicu iduće sezone. U Umagu će za blagdane biti otvoreni hoteli Melia Coral, Garden Istra s villageom te Sol Umag s residenceom, gdje očekuju ostvariti oko 8.200 noćenja. U Rijeci radi Grand Hotel Bonavia, također u sastavu Plave lagune. (D. PALIBRK)


Podijeli: Facebook Twiter