Za blagdane oko 11,5 tisuća gostiju, ali kraće ostaju

Za predstojeće blagdane istarski hotelijeri očekuju oko 11,5 tisuća gostiju (J. ŠUPIĆ/CROPIX)
Za predstojeće blagdane istarski hotelijeri očekuju oko 11,5 tisuća gostiju (J. ŠUPIĆ/CROPIX)

Sudeći po najavama najvećih hotelijerskih kuća, na Poluotoku se za predstojeće blagdane očekuje oko 11,5 tisuća gostiju te 38 tisuća noćenja. U dolascima će time Istra ostati na prošlogodišnjim brojkama, ali će broj noćenja biti manji za sedam posto.

Skoro četiri tisuće noćenja manje očekuje se u Plavoj laguni, koja će, kažu iz tog hotelijera, ostvariti devet tisuća noćenja i 1.650 dolazaka, najviše iz Njemačke, Švicarske, Slovenije, Italije, Austrije i Hrvatske. Otvoreni su hoteli Laguna Parentium, Laguna Molindrio, Plavi i Laguna Istra.

Kako saznajemo iz te tvrtke, glavni razlog smanjenju broja gostiju u odnosu na lani je upravo prošlogodišnji uspjeh. Lani je u Materedi boravila velika grupa njemačkih gostiju, i to deset dana, što sada nije slučaj.

Druga porečka hotelska kuća Riviera Adria koja posluje u sklopu grupacije Valamar očekuje jednak broj noćenja kao i lani - nešto više od 11 tisuća, a otvoreni će im biti hoteli Diamant, Crystal i Rivera u Poreču te rabački Hotel & Casa Valamar Sanfior.

- Očekujemo da će najbrojniji gosti biti iz Njemačke, Italije, Austrije, Slovenije te Hrvatske. Cijene novogodišnjih aranžmana u porečkim objektima su ostale na prošlogodišnjoj razini, veli nam Ninoslav Vidović, direktor Sektora prodaje, marketinga i upravljanja prihodima u Valamaru.

Pulski Arenaturist također očekuje manje noćenja u odnosu na lanjske božićne i novogodišnje blagdane, i to za oko tisuću noćenja. Planiraju ostvariti 3.450 noćenja u medulinskim hotelima Park Plaza Medulin i hotel Holiday te u Puli u hotelu Park Plaza Histria. (B. BAN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter