Za Barbaru Kecman prikupljena 101 tisuća kuna

Barbara Kecman vratila se iz Belgije
Barbara Kecman vratila se iz Belgije

Humanitarna udruga "Pokloni mi budućnost", koja je organizirala skupljanje financijskih sredstava za odlazak Barbare Kecman na liječenje u specijalnu kliniku za upalne bolesti crijeva u Belgiju, objavila je kako je za djevojčicu oboljelu od teškog oblika Chronove bolesti na račun otvoren za humanitarnu akciju "Poklonimo barbari budućnost" prikupljeno 101.222,70 kuna.

Kako doznajemo od njezine mame Đurđice Kecman Barbara je prošli tjedan obavila pretrage u Belgiji, a na preglede i liječenje u bolnici, uz popratne troškove putovanja, potrošeno je ukupno 43.982 kuna.

- Još čekamo službeno otpusno pismo od bolnice u Belgiji, kada ćemo točno znati što dalje Barbara mora još činiti. Za sada mora nastaviti ovdje s rehabilitacijom i moramo kupovati dva nova lijeka koja mjesečno koštaju gotovo 200 eura, pa smo zahvalni svima koji su nam pomogli te nam je na računu ostao iznos od 57.239,90 kuna, koji ćemo moći utrošiti na kupnju lijekova, na rehabilitaciju kod fizijatra koja joj je potreban i povratak na preglede u Belgiju, navela nam je Kecman.

Dodala je da će javnost o svim troškovima izvijestiti nakon službenog pisma bolnice budući da se čeka i na to koliko iznosi ostatak razlike računa za platiti za pretrage koje su napravljene, a nisu bile uključene u prvotni predračun. Zaključila je da se još jednom zahvaljuje svima koji su pomogli da Barbara ode na liječenje i napokon joj bude bolje. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter