Za Air Race na Campolongu 10.000 parkirnih mjesta


Drugu godinu za redom Rovinj je domaćin nebeskog  spektakla Red Bull Air Race-a, koji bi tijekom dvodnevnog događanja, dakle 30. i 31. svibnja, u grad svete Eufemije trebao dovesti na tisuće i tisuće gostiju.

- Sudimo li prema prošlogodišnjim brojkama, kada je u Rovinj pristiglo oko 80 tisuća posjetitelja, i ove nas godine očekuju visoke, pa i rekordne brojke. Jer, lanjski se nebeski spektakl odvijao u travnju, a ovogodišnji je na rasporedu koncem mjeseca, i u vrijeme  kada se na Poluotoku odmara i uživa više od 150 tisuća gostiju. Dodamo li tome i činjenicu da je Rovinj na tridesetak minuta vožnje udaljen od svih istarskih gradova, možemo samo pretpostaviti s kojim ćemo brojem posjeta zakoračiti u prve dane lipnja, poručila je na konferenciji za novinare, direktorica Turističke zajednice Grada Rovinja Odete Sapač, zamolivši domaćine da ove brojeve uvaže, odnosno da se privremenom organizacijom rada i života pripreme na predstojeće događaje.

A da se sve već pokreće najavio je Marko Paliaga, glavni koordinator programa održavanja manifestacije od strane Grada Rovinja, zamolivši građane da, ako to još nisu učinili, preparkiraju svoja vozila.

- Od srijede smo, zbog postavljanja tribina za gledatelje i ostalih popratnih sadržaja onemogućili parkiranje na parkiralištima Valdibora, Boksiti i Končeta. Građanima koji imaju pravo parkinga na istima, osigurali smo parkiralište kod nogometnih terena na Valbruni, kao i organizirani kombi prijevoz do starogradske jezgre od 0 do 24 sata, rekao je Paliaga, dodavši i da će ovaj "režim" parkiranja i transfera potrajati sve do nekoliko dana iza završetka Red Bull Air Racea, odnosno vremena potrebnog za demontažu tribina. Također, Paliaga je istaknuo i da je za potrebe manifestacije Grad Rovinj umjesto standardnih pet tisuća osigurao tri puta veći broj parkirališnih mjesta, od kojih se samo deset tisuća nalazi na improviziranom parkiralištu livade Campolongo. (N.O.R.)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU

 

 


Podijeli: Facebook Twiter