Za 78 novoupisanih mališana tisuću kvadrata

Uzvanike su djeca pozdravila programom (N. ORLOVIĆ RADIĆ)
Uzvanike su djeca pozdravila programom (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

Pozdravnim riječima dobrodošlice izrečenim brojnim gradskim uzvanicima, mahom predstavnicima grada Rovinja i roditeljima, ali i riječima isprike zbog kašnjenja od dva mjeseca od najavljenog otvorenja novog područnog Dječjeg vrtića i jaslica "Nevena" na Valbruni, rovinjski je gradonačelnik Giovanni Sponza u društvu predsjednice Upravnog vijeća "Nevena" Anđele Marić te malih pomagača/vrtićara, svečanim presijecanjem vrpce, u rad pustio novo zdanje.

Investiciju u cijelosti financirao Grad

Jučer je 78-ero mališana prvi put zakoračilo u novootvorene prostore dječjeg vrtića kojeg je iz vlastitih proračunskih sredstava, i bez pomoći sa strane i sponzora, po cijeni od oko 10 milijuna kuna (uključujući i opremu), (is)platio Grad Rovinj. 

- Sada nam slijedi uređenje dječjeg igrališta unutar parcele, a najkasnije do dvije godine i pripadajuće zelene livade na kojoj će se vanjskim dječjim spravama i sportskim sadržajima zaokružiti ova gradska i nasušno potrebna investicija koja je, osim zbrinjavanja djece po najvišim pedagoškim standardima osigurala i nova zapošljava, konkretno novih trinaest djelatnica "Nevena", rekao je na svečanosti otvaranja gradonačelnik Sponza.

Pozdravnim riječima, mnogobrojnim se uzvanicima, među kojima su se nalazili gradski vijećnici, prvi ljudi rovinjske policije i vatrogasaca, Komunalnog servisa, prosvjetnih ustanova, Zajednice Talijana obratila i ravnateljica "Nevena" Sandra Orbanić, kazavši da je ovo "priča sa sretnim završetkom", aludirajući na sve nedaće i prolongiranja datuma otvorenja ustanove, koju su roditelji iščekivali  s velikim nestrpljenjem.

"Neven" danas veći za četiri odjeljenja

- Danas je ipak najvažnije, da je u novootvreni područni vrtić zakoračilo 78 novih mališana koji zajedno sa starim klincima i klincezama iz "Nevena" čine brojku od 120 "valbrunaca". Inače, riječ je o modernoj i nadasve funkcionalnoj zgradi, površine tisuću četvornih metara koja djeci osim smještaja pruža svu potrebitu i suvremenu didaktičku opremu i ostale sadržaje, poručila je Orbanić, dodajući da je s novootvorenim područnim odjeljenjem na Valbruni "Neven" danas veći za četiri odjeljenja, odnosno sveukupno ih ima 28 (ili  610 djece) u Rovinju, Rovinjskom Selu, Balama i Kanfanaru. I uz ravnateljičine riječi isprike roditeljima i zahvali na strpljenju, svečanost otvorenja iskorištena je i za darivanja "velikima" koji su doprinijeli otvaranju novog zdanja - od gradonačelnika, projektanta, nadzornog inženjera, donatora… dakle svih onih koji su radom doprinijeli da se Valbruna otvori. Svima njima, najmlađi su nakon prigodnog programa u dječjoj režiji  uručili slike koje su sami izradili u okviru projekta "Zavičajne baštine". (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter