Za 64. Pulu prijavljeno čak 207 filmova

64. Pula održava se od 15. do 22. srpnja (D. MEMEDOVIĆ)
64. Pula održava se od 15. do 22. srpnja (D. MEMEDOVIĆ)

Prije tjedan dana službeno su zatvorene prijave za ovogodišnji 64. Pulski filmski festival koji će se održati od 15. do 22 srpnja. Uz veliki odaziv autora koji će se nadmetati za priznanje struke na najvećem festivalu hrvatskog filma, prijavljeno je ukupno 207  filmova, od čega čak 176 za Hrvatski program i Kratku Pulu. Time ovogodišnja Pula može računati na veliki izbor filmova u svim kategorijama natjecateljskog programa.

Prijavljeno je 18 filmova u kategoriji Hrvatskog filma, deset manjinskih koprodukcija; za program Kratke Pule prijavljeno je 30 kratkih i srednjemetražnih igranih filmova, 26 kratkih i srednjemetražnih dokumentarnih filmova, zatim 11 dugometražnih dokumentarnih filmova, 29 animiranih, šest promidžbenih i 11 eksperimentalnih filmova, pet glazbenih spotova, tri dramske serije i šest dokumentarnih serijala. Za studentski program prijavljeno je 52 filma.

Kako kažu u vodstvu Pulskog filmskog festivala, veliki interes autora pokazuje da hrvatski film iz godine u godinu raste te da publika Pulskog filmskog festivala s opravdanjem može očekivati sjajne filmove kako u domaćoj tako i u međunarodnoj produkciji. Sada slijedi gledanje i selekcija filmova umjetničkog ravnatelja Zlatka Vidačkovića. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter