Za 4,4 kile trave 2 godine zatvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za posjedovanje 4,4 kilograma marihuane pulski je Županijski sud na dvije godine zatvora nepravomocno osudio Labinjana Marka Jurcevica (25). Sudsko je vijece, kojim je predsjedala sutkinja Dorijana Dolenec Kujundžic, Jurcevicu ukinulo pritvor u kojem se nalazi od rujna prošle godine, te ga ujedno oslobodilo placanja troškova sudskog postupka. Odredena mu je i obvezna sigurnosna mjera lijecenja od ovisnosti o marihuani.

Jurcevic je proglašen krivim da je 24. rujna prošle godine u jednoj šupi u Nedešcini skrivao cetiri paketa s ukupno 3.462,1 gram marihuane te da je u svom stanu u predjelu Presika držao 27 paketica s ukupno 986,6 grama marihuane.

"Cinjenice u ovom postupku utvrdene su temeljem priznanja okrivljenika. Rijec je o osobi koja je psihicki ovisna o marihuani, u vrijeme pocinjenja djela bila je smanjeno ubrojiva, a izrazila je i kajanje te kriticnost prema pocinjenom djelu. Za ovakva kaznena djela zaprijecena je kazna zatvora u trajanju od minimalno tri do maksimalno 15 godina. Sud je u ovom slucaju primijenio odredbe ublažavanja kazne.

Olakotnim mu je cijenjeno to što nikad nije bio osudivan, priznao je djelo, bio je pod utjecajem psihicke ovisnosti, droga je oduzeta pa nisu nastupile štetne posljedice. Rijec je o lakoj drogi, a sud je prihvatio tvrdnju okrivljenog da je drogu kupio djelom za svoje potrebe, a dijelom radi preprodaje", rekla je predsjednica sudskog vijeca sutkinja Dorijana Dolenec Kujundžic. Ona je dodala da je sud otegotnim cijenio veliku kolicinu droge koja je pronadena kod Jurcevica.

Zamjenik Županijske državne odvjetnice Eddy Putigna najavio je žalbu na presudu.

Jurcevic je na rocištu priznajuci krivnju kazao da je dio droge kupio za osobne potrebe, a da je dio namjeravao preprodati. Na upit predsjednice vijeca sutkinje Dolenec Kujundžic Jurcevic je rekao da ne može otkriti od koga je drogu nabavio jer strahuje za svoju i sigurnost obitelji. Kazao je samo da je rijec o osobama romske nacionalnosti s podrucja Rijeke.


Podijeli: Facebook Twiter