Za 3 pljacke 5,5 godina zatvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za tri pljacke kladionice prošle godine u Puli, danas je na Županijskom sudu u Puli Samir Tikvina (34) nepravomocno osuden na pet godina i šest mjeseci zatvora.

Sudsko vijece kojim je predsjedala sutkinja Edvina Draguzet proglasilo ga je krivim da je 20. travnja oko 19.30 sati u Mletackoj ulici maskiran ušao u kladionicu Fortuna te uperivši nož u djelatnicu tražio novac. Ona mu je predala ukupno 1.790 kuna nakon cega se Tikvina dao u bijeg.

Drugo razbojstvo Tikvina je pocinio 26. travnja izmedu 17.40 i 17.50 sati, odnosno šest dana nakon prvog, i to u kladionici Fortuna na Trgu I. istarske brigade. I u tu je kladionicu ušao maskiran, uperio je plasticni pištolj u djelatnicu te zatražio novac. Zaposlenica mu je predala 2.290 kuna nakon cega se udaljio.

Tikvina je posljednje razbojstvo pocinio 1. svibnja u kladionici Germania sport u Švalbinoj ulici. Tamo je uz prijetnju kuhinjskim nožem od djelatnice tražio novac, nakon cega mu je ova predala novcanik s 1.200 kuna.

"Nedvojbeno je utvrdeno da je optuženi pocinio kaznena djela za koja ga tereti optužnica. Njegova je obrana htjela sva tri djela objediniti u jedno produljeno, no to nije bilo moguce jer je prema razlicitim osobama upucivao prijetnje, odnosno tri su osobe oštecene.

Olakotnim su mu cijenjeni njegovo priznanje, ne u znatnoj mjeri smanjena ubrojivost, ovisnost o heroinu, nepovoljne obiteljske prilike u kojima je odrastao, a i to što je kao djecak bio nazocan u trenutku pogibije svoga brata. Olakotnim mu je cijenjeno i to što se u kaznena djela upustio zbog dugova za heroin zbog cega su ga i fizicki maltretirali. Otegotnim mu je pak cijenjena višestruka osudivanost, a u posljednja dva slucaja osudivan je upravo zbog razbojstva", rekla je medu ostalim sutkinja Edvina Draguzet.


Podijeli: Facebook Twiter