Za 3 kilometra nerazvrstanih cesta 1,5 milijuna kuna

Rekonstrukcija ceste kao poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture (Arhiva)
Rekonstrukcija ceste kao poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture (Arhiva)

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je Općini Barban gotovo 1,5 milijuna kuna za projekt rekonstrukcije javnih nerazvrstanih cesta kroz IPARD program.

Riječ je o asfaltiranju cesta od Rajki do Foli i ceste od prometnice Barban - Vodnjan do naselja Majčići, ostvarenim u sklopu mjere 301 "Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture“, čiji su korisnici općine i gradovi do 10.000 stanovnika. Uplaćeni iznos od 1.489.468 kuna znak je da su Barbanu vraćena stopostotna ulaganja u te ceste.

- Zadnja kontrola obavljenih radova na terenu bila je jako stroga, a sve je štimalo u skladu s katastrom, dozvolama, snimkama… Nešto više od 1,4 milijuna kuna ide izvođaču za obavljene zahvate, a ostatak će ostati Općini za priznata ulaganja u dokumentaciju - rekao nam je načelnik Općine Barban Denis Kontošić.

Pod zahvatima se misli na pripremne i zemljane radove te radove na strukturi površine ceste. Barbanski dio ceste Rajki - Foli dug je gotovo dva kilometra, dok se drugi dio nalazi na području općine Svetvinčenat koja je također prometnicu rekonstruirala zahvaljujući IPARD programu. Cesta Bateli-Majčići duga je oko kilometar, a 200 metara dionice, zbog nerazriješenih vlasničkih odnosa, Općina Barban uredila je svojim sredstvima.

Pripreme projekta počele su krajem 2011. godine, prijava je podnesena u svibnju 2012, nakon čega se, navode iz Općine, dokumentacija stalno nadopunjavala, a stvar se otegnula i zbog izmjene pravilnika i obrasca. Ugovor između Agencije i Općine potpisan je u prosincu 2013, da bi loše vrijeme početak radova odgodilo za ožujak 2014. godine. (Z. STRAHINJA)

 


Podijeli: Facebook Twiter