Za 24 mjesta fizioterapeuta prijavilo se 214 kandidata

Početak IPP-a je na stanciji Juricanija
Početak IPP-a je na stanciji Juricanija

Odlukom o upisima u prvi razred srednje škole jučer, 13. srpnja u 12 sati ljestvice poretka za upis postale su konačne. Kandidati su ostvarili pravo upisa samo u onaj program na čiju su ljestvicu poretka u tom trenutku svrstani i to sukladno ostvarenom broju bodova. Samim time, nakon objave konačnih ljestvica poretka, kandidati mogu ispisati upisnicu koju, zajedno s ostalom dokumentacijom potrebnom za upis, do 19. srpnja donose u srednju školu u kojoj su ostvarili pravo upisa.

Manji interes za jezičnu gimnaziju

Prema rezultatima koje smo uspjeli prikupiti od pojedinih srednjih škola u Istarskoj županiji, a budući da je u mnogima vladala gužva zbog upisa, radi se o nepotpunoj slici stanja, ali znakovitoj za pojedine škole i ponuđene programe. U nekim je sredinama veliko zanimanje za gimnazijske i četverogodišnje programe, a u drugim pak za strukovne programe i usmjerenja.

Posebno je veliko zanimanje učenika vladalo za upis u Medicinsku školu Pula. Sva su usmjerenja te škole popunjana s po 24 učenika po razrednom odjelu, s time da se za fizioterapeute prijavilo 214 kandidata, za medicinske sestre 123 kandidata, a za primalje 58 kandidata.

Gimnazija Pula nudila je 120 mjesta u općoj gimnaziji za koju se prijavilo 118 kandidata, u jezičnoj gimnaziji nudila su se 24 mjesta, a popunjeno ih je 18 kandidata, dok su u prirodoslovno-matematičkoj popunjena sva 24 mjesta sa isto toliko prijavljenih kandidata.

Gimnazija i strukovna škola Juraj Dobrile Pazin, nikada nema problema s upisima u prve razrede. Tako je za popunjavanje 72 mjesta u programu opće gimnazije, ove godine kao prvi izbor prijavio 81 kandidat, za jedan razredni odjel od 24 učenika usmjerenja tehničara za elektroniku kao prvi izbor prijavilo se 39 kandidata. Za upis u prvi razred jednog odjeljenja za program upravnog referenta natjecalo se 26 kandidata, a za komercijalista 25 kandidata. U program trogodišnjeg obrazovanja za elektromehaničare upisano je 20 učenika. (M. RIMANIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter