Za 20. rođendan novi album grupe Nola

(Arhiva/J.PREKALJ)
(Arhiva/J.PREKALJ)

Pulska grupa Nola slavi 20 godina postojanja. To će obilježiti i posebnim albumom "Nola Piano" koji izlazi krajem godine i donosi najljepše i najpoznatije pjesme grupe Nola snimljene u potpuno novom aranžmanu, samo uz klavir i vokal, a imaju novi spot te najavljuju turneju. Na nove aranžmane odlučili se želeći što uvjerljivije prenijeti emociju svojih pjesama te su ih na ovaj način ogolili do kraja. Zvuk i atmosfera pjesama na albumu je intimna, čuje se svaki šum.

Nove aranžmane pjesama poput "Dio tebe", "Iznad oblaka", "Zauvijek", "Do kraja" osmislio je i odsvirao pijanist Leon Brenko. "Nola Piano" najavljuje se pjesmom "Dio tebe" a kako ona zvuči u novoj verziji može se poslušati u spotu na sljedećem linku http://www.youtube.com/watch?v=_yUb2N3Px4o. Spot je režirao Kristijan Burlović, a montirao Ivan Štifanić te je nastao u realizaciji Medvid produkcije s tim da se u njemu koriste i dijelovi originalnog spota koji je režirao Mauricio Ferlin.

Izlazak ovog izdanja pratit će i regionalna koncertna turneja "Nola Piano - 20 godina ljubavi". Na turneji će Nola zasvirati u više od dvadeset gradova, a za pet se datumi znaju već sada. Zna se tako da će u Puli nastupiti 22. prosinca u Svetim srcima, a prije toga su u Splitu 6. prosinca u klubu Quasimodo, dan kasnije su u Mostaru u Calamusu, 14. prosinca nastupaju u Rijeci u Tunelu, a u zagrebačkom Saxu sviraju na Valentinovo.

"Dio tebe", nastala je prije nešto manje od dvadeset godina kao crtica iz tadašnjeg života mladog i ludo zaljubljenog para Gabrijele Galant Jelenić i Marijana Jelenića koji su bend osnovali i danas uspješno cijelu priču guraju naprijed.

- Tada nismo mogli ni sanjati da će vremenom "Dio tebe" mnogim parovima postati ljubavni zavjet ili ona "naša" pjesma poručuju Gabi i Marijan. Njih dvoje nastavili su svoj razvoj u smjeru intimnijeg albuma i akustičnog koncertnog programa uz klavir i gitaru, jer će tako publici na najbolji mogući način prenijeti emociju koju zajedno žive već dvadeset godina. Album "Nola piano" objavit će Menart. (M. RADIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter