Za 10 dana natjecaj za pulsku bolnicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor danas je, zajedno s predstavnicima nekoliko ministarstava i Istarske županije, posjetila Opcu bolnicu Pula. Sastanak je bio zatvoren za javnost, a o cemu su razgovarali novinarima je otkrio župan Ivan Jakovcic.

- Govorili smo o rokovima izgradnje nove gradevine bolnice. Za 10-ak dana ce biti raspisan medunarodni natjecaj za prikupljanje financijskih sredstava. Pozivam financijske institucije da prijave što povoljnije uvjete. Pocetkom iduce godine slijedi natjecaj za izbor izgraditelja bolnice i vjerujem da ce iduce ljeto krenuti izgradnja. To su zamišljeni rokovi o kojima smo danas razgovarali i vjerujem da nece biti odstupanja, izjavio je Jakovcic.

Kosor je u Puli porucila da je u cetvrtak Vlada ucinila jedan od zadnjih koraka pred pocetak realizacije ovog "velikog i važnog projekta koje je i ulaganje u turizam".

- Ovo je iznimno važno za svakog gradana i gradanku. Tu smo pokazali snagu i da možemo suradivati. Radi se o velikom ulaganju od 600 plus 200 milijuna kuna. Trebalo je uciniti puno sitnih koraka da bi došli do ovog gdje jesmo, navela je Kosor.

Izbjegla je pitanje novinara o tome kako ce sada voditi kampanju kada je HDZ pod istragom. Odgovorila je da je joj je drago da su na kraju ovog velikog projekta i da se jako veseli što je danas ovdje.

Lems Jerin, ravnatelj Opce bolnice Pula je podsjetio da dogovori traju od 2.000. godine i da su sada došli do najvažnijeg trenutka - odluke Vlade.

- Smatramo da je ova odluka usmjerena za napredak Istre i za dobrobit stanovništva. Ne krijemo oduševljenje, zakljucio je Jerin. (Paulo GREGOROVIC)


Podijeli: Facebook Twiter