"Z bicikleton po Istri"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grad Rovinj bit ce domacin prve u nizu eko akcija nazvanih «Z bicikleton po Istri», koje ce provesti istarska Turisticka zajednica u sklopu tradicionalnog projekta «Neka moja Istra blista».

To je najavljeno na konferenciji za novinare koju su predvodili Tomislav Popovic, direktor TZ Istarske županije, Odete Sapac, direktorica TZ Grada Rovinja te Tamara Ninkovic koordinator za eko akciju. Cilj akcije, koja se provodi 16 put, angažiranje je što veceg broja sudionika - od najmladeg uzrasta preko jedinica lokalne samouprave, turistickih zajednica i poduzeca te svih ekološki osviještenih gradana.

Uz vec tradicionalne aktivnosti cišcenja okoliša, zbrinjavanja otpada, uredenja okucnica i terasa, sadnje stabala, cišcenja i uredenja podmorja i priobalja, naglasak ce ove godine biti na zdravom životu i boravku u prirodi, odnosno što cešcem korištenju bicikla.

U tu je svrhu TZ Istarske županije u suradnji s IRTO-om izradila unificiranu biciklisticku signalizaciju za cijelu Istru, a zapocelo se i s izradom unificiranih biciklistickih karata. Nove karte ovog ce proljeca dobiti Umag, Buzet i Rovinj, a lokalne turisticke zajednice ce uredivati nove staze te održavati i cistiti postojece.


Podijeli: Facebook Twiter