Vulica zabrinjava napad

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Petak je donio nogometašima Istre 1961 trecu prijateljsku utakmicu na pripremama u turskom Beleku. Protivnik izabranicima Zorana Vulica bio je Rostov, a susret je okoncan rezultatom 3:0 u korist devetoplasirane momcadi zadnjeg izdanja ruske Premijer lige.

Tako su Verudeži nakon remija bez pogodaka protiv ukrajinskog Cernomoreca te minimalnog poraza od Dacie, vodece momcadi moldavskog prvenstva, u ogledu protiv najjaceg protivnika s kojim su u Turskoj odmjerili snagu upisali i drugi poraz.

Vec nakon pet minuta igre Verudeži su bili u zaostatku dva gola. Najprije je u drugoj minuti Grigorjev izborio najstrožu kaznu, koju je u pogodak pretvorio Adamov, da bi bivši ruski reprezentativac tri minute kasnije svojim drugim pogotkom poduplao vodstvo svoje momcadi.

Tek nakon dva primljena pogotka Puljani su poceli igrati, preuzeli inicijativu te, kao i protiv Dacie, preselili igru na protivnicku polovicu terena, ali put do mreže Rostova nisu pronašli. Štoviše, u nastavku su još jednom kapitulirali, a strijelac za konacnih 0:3 bio je "rezervist" Kiricenko. Lista ozlijedenih porasla je za jedno ime pa tako trener Zoran Vulic na ovom susretu osim na Barrabesa i Barišica nije mogao racunati ni na Bellea, dok su svi ostali "zeleno-žuti" dobili priliku, osim Grpca i Lekaja.

Zbog problema s ozljedama, što se najviše osjeti u zadnjoj liniji gdje cetvorka Juric, Pauletic, Stranatic i Kacic stalno na terenu boravi 90 minuta, u ponedjeljak ce Istra 1961 protiv Sibira odigrati samo jednu utakmicu, a ne dvije s dvije razlicite momcadi, kako je ranije bilo planirano. (I. CEROVAC)

ISTRA 1961
: Škoric, Juric, Pauletic, Stranatic, Kacic, Weitzer, Kovacevic, Alimi, Linic, Roce, Tepuric (još su igrali: Prskalo, Andelkovic, Eliomar, Sušic, Šehic, Batelic, Hadžic i Plantic).

ROSTOV
: Radic, Haguš, Živanovic, Salata, Igumanovic, Blatnjak, Gackan, Jankov, Kalacev, Grigorjev, Adamov (još su igrali: Kuleša, Hohlov, Grigorjev, Rebko, Kiricenko, Akimov).

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD SUBOTE.


Podijeli: Facebook Twiter