Vulic: Hajduk nas je podcijenio

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kad je službeni spiker obznanio da na klupi "Istre 1961" sjedi Zoran Vulic, jedan od trofejnih trenera "bijelih", gledatelji na tribinama pozdravili su ga dugotrajnim pljeskom. Imali su i gosti svojih 50-ak navijaca, naime na Poljud su stigli Demoni kako bi bodrili svoje ljubimce.

U prvom poluvremenu momcad trenera Vulica ravnopravno se suprotstavila domacinima koji, istinu za volju, nisu odigrali kako to mogu i znaju, vjerojatno su pomislili da ce golovi doci sami po sebi.

Vec na pocetku drugog poluvremena "Hajduk" je priprijetio preko Cernata, no njegov udarac s 18 metara otišao je preko gola. Minutu potom Oremuš je idealno ubacio, Ibricic je sa sedam, osam metara pucao glavom, no Lisjak je bio na mjestu.

Splicani su bili puno nadmocniji u nastavku susreta, pleli su mrežu oko vratiju Lisjaka, dok su gosti priprijetili u 71. minuti kad je Kacic jednom dugom loptom uposlio Šehica, a napadac Verudeža pucao je sa sedam, osam metara pored gola.

Svoju nadmoc "bijeli" su ipak uspjeli materijalizirati u 78 minuti, kad je Oremuš ubacio u kazneni prostor, lopta je prošla pored nekoliko gostujucih obrambenih igraca, na drugoj stativi prihvatio ju je Ibricic i iz blizine poslao u mrežu.

U samom finišu Anas Sharbini promašio je nemoguce, prevario je vratara Lisjaka, gol Puljana bio je prazan, pucao je, no lopta je pogodila gredu i otišla u gol-aut. "Hajduk" je teškom mukom, ali zasluženo osvojio tri nova boda, Puljani su bili blizu iznenadenja na Poljudu, no jedna greška koštala ih je poraza.

Utakmica 25. kola Prve HNL: Hajduk - Istra 1961 1:0 (0:0). Gradski stadion Poljud. Gledatelja: 4.000. Sudac: Marko Matoc (Zaprešic) - 6,5. Pomocnici: Novosel (Vrbovec) i Dujela Zadar).

HAJDUK: Tomic, Pandža, Maloca, Buljat, Oremuš, Rubil, Skoko, Cernat (od 61. An. Sharbini), Ibricic, Vukušic, Ticinovic 5 (od 73. Tomasov).

ISTRA 1961: Lisjak, Markovic, Pauletic, Stranatic, Kacic, Alimi (od 80. Stupic), Chago, Andelkovic, Roce, Traore (od 56. Švrljuga), Šehic. (T. BILIC/Novi list)

Zoran Vulic, trener Istre "1961":
- Volio bih da smo ovu utakmicu izgubili na drugaciji nacin, a ne ovako kako se dogodilo. "Hajduk" nas je ocito podcijenio i šteta što to nismo znali iskoristiti. Nisu igrali kao protiv "Dinama" ili "Cibalije", medutim ono što je najvažnije nece se pamtiti utakmica po nekoj ljepoti. Oni ce je pamtiti samo po tri osvojena boda, a mi da smo bili blizu da ostanemo neporaženi. "Hajduku" cestitam na pobjedi.


Podijeli: Facebook Twiter