Vukovi s Ucke zaklali ovnove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Boljunskom polju podno Ucke u utorak u ranim jutarnjim satima dogodio se dosad nezabilježen napad vukova na domace životinje.

- Vuki su nan zaklali cetiri prazi (ovnova, op.a.), jenega su zgrizli, ali je živ osta, a cetiri su ostali citavi, rekao nam je Ivan Rogovic ?ani, vlasnik napadnutog stada ovnova iz Boljunskog Katuna u kojem vukove nisu vidjeli desetljecima.

No, sudeci prema ranama na stradalim životinjama koje nisu pojedene, ovaj je put rijec o jednom ili nekoliko vukova, rekli su nam domacini kojima su u srijedu na izvid stigli veterinari i policija. Potvrduje to i svjedocenje jednog od uposlenika stocarskog obrta, pastira iz Makedonije, koji je u utorak u blizini Boljunskog Katuna kod pruge Lupoglav-Štalije vidio jednog vuka, kazuje nam 18-godišnji unuk Vedran Rogovic.

Rasplodni ovnovi bili su smješteni u ogradenom pašnjaku velicine jednog hektara udaljenom "20 koraki od kuce", kaže Vedran i dodaje da su culi lavež svojih pasa usred te noci, ali se nisu uzbunili "jer breki inace užaju lajat po noci". (A. DAGOSTIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter