Vukovarac prijavljen za još jednu prijevaru vinara

Ilustracija (Arhiva GI/J. PREKALJ)
Ilustracija (Arhiva GI/J. PREKALJ)

Muškarac iz Vukovara, 43-godišnjak koji je dosad prijavljen za po četiri prijevare i krivotvorenje isprava, osumnjičen je za još jednu prijevaru i jedno krivotvorenje, ovoga puta vlasnika obiteljsko-poljoprivrednog gospodarstva na području Tara.

Budući da se sumnja da u Istri ima još žrtava njegovih prijevara prilikom kupnje vina, rakije i maslinovog ulja, policija poziva građane da to prijave. 

Porečka policija je u nastavku kriminalističkog istraživanja utvrdila da je Vukovarac 3. rujna došao u pogon obiteljsko-poljoprivrednog gospodarstva na području Tara te se 43-godišnjem vlasniku predstavio kao predstavnik jednog poduzeća. Potom je pod račun tog poduzeća naručio i preuzeo više butelja vina, a vlasnik mu je za preuzetu robu izdao račun i sačinio otpremnicu koju je osumnjičeni potpisao.

Muškarac je već prijavljen za po četiri prijevare i krivotvorenja počinjene od 12. kolovoza do 4. rujna ove godine. Prva njegova žrtva 12. kolovoza je bio 52-godišnji vlasnik pogona obiteljsko-poljoprivrednog gospodarstva u Vižinadi od kojega je uzeo više desetaka butelja vina vrijednih nekoliko tisuća kuna. Na isti način, odnosno predstavljajući se kao predstavnik jednog poduzeća, 28. kolovoza prevario je 55-godišnjaka s područja Vižinade, a potom 3. rujna 56-godišnjaka iz Poreča i sljedećeg dana 44-godišnjaka s područja Kaštelir-Labinaca.

Zbog sumnje da je počinio navedena kaznena djela, muškarac je po završetku kriminalističkog istraživanja 14. rujna u večernjim satima predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske.

Posljednju prijavu protiv 43-godišnjaka zbog prijevare vršnjaka iz Tara policija će nadležnom odvjetništvu proslijediti redovnim putem. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter