Vukovar: Privedeno više osoba, ozlijeđena 4 policajca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vukovarsko-srijemska policija popodne je na kriminalističko istraživanje privela više osoba koje su u Vukovaru, nezadovoljne postavljanjem dvojezičnih natpisa, pokušale probiti policijski kordon i pritom ozlijedile četvero policajaca, a jedna je osoba privedena jer je razbila dvojezičnu ploču na policijskoj postaji.

- U službenim prostorijama Policijske uprave vukovarsko-srijemske trenutačno se više osoba nalazi na kriminalističkom istraživanju zbog postojanja sumnje da su sudjelovale u počinjenju kaznenih djela, a jedna osoba zbog sumnje da je razbila postavljenu dvojezičnu ploču na Policijskoj postaji Vukovar, navodi MUP u priopćenju.

Ističe da je na vukovarskom području počelo postavljanje ploča s dvojezičnim natpisima na zgradama određenih tijela državne uprave. U to su se vrijeme na tim mjestima okupili prosvjednici na neprijavljenom javnom prosvjedu, koji su pokušali onemogućiti postavljanje dvojezičnih ploča.

Na dvije lokacije prosvjednici su blokirali cestovni promet i razbili postavljene dvojezične ploče, dok su na trećoj lokaciji skinuli ploče i jednu otuđili. Cijelo vrijeme, zanemarujući upozorenja policajaca, prosvjednici su pokušavali probiti policijski kordon, pri čemu je četvero policajaca ozlijeđeno, kažu u MUP-u. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter