Vukovar: Pajčić stabilno i izvan životne opasnosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vukovarski branitelj 41-godišnji Darko Pajčić, koji je jučer teško ozlijeđen ispred Policijske postaje u Vukovaru, na kojoj je s još jednom osobom razbio ploču s dvojezičnim natpisom, u stabilnom je stanju i izvan životne opasnosti, doznaje se u osječkoj bolnici.

- U Klinički bolnički centar Osijek, na Kliniku za neurokirurgiju poslije podne je primljen muškarac iz Vukovara s prijelomom zatiljne kosti, najgnječenjem mozga i krvnim ugruškom ispod tvrde moždane ovojnice, priopćio je jučer zamjenik sanacijskog upravitelja bolnice dr. Vladimir Borzan. Izvijestio je da je stanje pacijenta stabilno, da je pri punoj svijesti te da "za sada nije životno ugrožen".

I u kasnijim večernjim satima dežurni liječnik u Klinici za neurokirurgiju Dinko Štimac izjavio je Hini da je stanje pacijenta nepromijenjeno.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara sinoć je najavio tužbu protiv policije zbog prekomjerne uporabe sile i nanošenja teške ozljede Darku Pajčiću, a od ministra unutarnjih poslova, načelnika vukovarsko-srijemske Policijske uprave, Policijske postaje Vukovar i svih u lancu odgovornosti traže da podnesu ostavke. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter