Vukovar na markama i razglednicama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu Dana sjecanja na žrtvu Vukovara u citaonici Kluba umirovljenika Pula Gradske knjižnice i citaonice Pula otvorena je filatelisticka izložba "Dan sjecanja na Vukovar". Autor izložbe je Ante Braicin, predsjednik Filatelistickog društva Arena iz Pule.

Izložba je podijeljena u dva dijela: prvi dio cine fotografije Vukovara nekad i sad, a drugi dio je filatelisticki - poštanske marke i razglednice s motivom Vukovara. Rijec je o cetiri vrste maraka koje je dosad izdala Hrvatska pošta, a medu njima je i ona s motivom Vukovara iz serije "Hrvatski gradovi" iz 1992. godine te marka iz 1997. na kojoj je reprodukcija slike Zlatka Kauzlarica Ataca.

Izložene razglednice su pak djelo filatelista iz Vukovara, a prikazuju, izmedu ostalog, Ovcaru, Memorijalno groblje i druga mjesta stradanja civila u Vukovaru tijekom Domovinskog rata.

Filatelisticko društvo Arena osnovano je 9. listopada 1949., a ove godine clanovi izložbama obilježavaju 60. godišnjicu postojanja. Postav izložbe može se razgledati do 30. studenoga.


Podijeli: Facebook Twiter