Vukojevic uoci Walesa: Nemamo pravo na kiks

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Domagoj Vida, Dejan Lovren i Ognjen Vukojevic najbolje kotiraju kad su u pitanju alternativna izbornikova rješenja uoci važne kvalifikacijske utakmice s Walesom u Swanseaju. Sva trojica, u vecoj ili manjoj mjeri, osjetili su slast velike pobjede nad Srbijom, ali cvrsto na zemlji docekuju dvoboj s neugodnim protivnikom.

- Poslije pobjede nad protivnikom kao što je Srbija, moramo nastaviti u istom tonu - kaže Vida. - Normalno je da smo se na toj utakmici emotivno ispraznili, ali ocekujemo pobjedu. Dobili smo krila poslije pobjede nad Srbijom, želimo to oplemeniti pobjedom u Walesu. Nece biti lako, Velšani su pobijedili Škotsku i bit ce silno motivirani protiv nas, ali sve je na nama. Bit cemo pravi, vjerujem da cemo pobijediti. Ne znam još hocu li igrati, to je na izborniku. Medutim, nije bitno tko ce igrati, najvažnije je da Hrvatska pobijedi.

Dejan Lovren je svjestan cinjenice da ga ocekuju teški izravni dueli s Garethom Baleom, ali ne boji se izazova.

- Naravno da sam svjestan Baleovih igrackih kvaliteta, ali ne bojim se utakmice. Uostalom, Bale nije igrac koji se drži jednog koridora, on je slobodnjak. Nikad ne znaš s koje ce strane napasti. Uostalom, vjerojatno cemo ga duplirati, necu ga samo ja cuvati. Naravno, ako budem igrao. Izbornik ce nam sastav obznaniti na dan utakmice. Kad vec govorimo o Baleu, treba reci i to da nije on jedini igrac u Walesu. Velšani u svojim redovima imaju još dobrih igraca, ali u Osijeku smo pokazali da je Hrvatska bolja momcad - porucio je Lovren.

Ognjen Vukojevic dvaput je u Štimcevom mandatu "izvisio" uoci kljucnih utakmica. Protiv Belgije i Srbije mjesto je morao prepustiti dvama golobradim mladicima, Josipu Radoševicu i Mateu Kovacicu. Protiv Walesa u medijima opet dobro kotira...

- Izbornik ima svoju viziju, ja sam, kao i uvijek, spreman. Ako dobijem priliku, nadam se da cu je iskoristiti na pravi nacin. Što se Walesa tice, nemamo pravo na kiks. Dovoljno smo iskusni i pametni, morali bismo iskoristiti cinjenicu da Walesu nedostaju dvojica bitnih igraca, Allen i Ramsey. Sve nam ide na ruku, vjerujem da cemo poslije utakmice biti teži za nova tri boda - zakljucio je Vukojevic. (Marko CVIJANOVIC/NL)


Podijeli: Facebook Twiter