Vukman i Gregov potpisali za "zeleno-žute"

Šime Gregov i Dejan Radonjić - nekad suparnici, sada suigrači (D. MEMEDOVIĆ)
Šime Gregov i Dejan Radonjić - nekad suparnici, sada suigrači (D. MEMEDOVIĆ)

Kako su utihnule aktivnosti na travnjaku Gradskog stadiona "Aldo Drosina", tako su se počele zahuktavati one u klupskim kancelarijama. No, za razliku od prijašnjih prijelaznih rokova, gdje je bilo puno dima i malo vatre te je u njihovim smirajima Istra 1961 bila primorana skupljati mrvice koje su preostale na trpezi nakon što su se bogatiji klubovi namirili, ovaj su put zapuhali neki drugačiji vjetrovi i "zeleno-žuta" svlačionica je deset dana poslije okončanja sezone već bogatija za četiri nova stanovnika.

Nakon što su prošlog tjedna Zvonimir Milić i Luka Batur potpisali trogodišnje ugovore, pulski prvoligaš osnažio je svoje redove još dvojicom igrača, Nevenom Vukmanom i Šimom Gregovom koji su se obvezali na dvogodišnju vjernost Istri 1961.

Vukman je zadnji vezni, rođen prije 29 godina u Varaždinu gdje je i započeo nogometnu karijeru te odigrao prve prvoligaške seniorske utakmice. U tadašnjem Varteksu zadržao se do 2009. godine kad je prešao u Karlovac gdje je odradio jednu sezonu, a potom je dvije naredne branio boje Rijeke.

S Kantride ga je put odveo u redove kazahstanskog prvoligaša Taraza, uslijedio je povratak u Varaždin te potom odlazak u Zelinu odakle je i stigao na "Drosinu". Ispunila se tako Paminjova želja koji je Vukmana, nakon što ga je već trenirao u Karlovcu, ponovno htio dovesti pod svoje okrilje te nije skrivao zadovoljstvo kad mu je to i pošlo za rukom.

Vukman je ugovor s Istrom 1961 potpisao u nedjelju popodne, a jučer je njegov primjer slijedio Šime Gregov. Riječ je o stoperu koji će početkom srpnja napuniti 25 godina, rođenom Zadraninu koji je uz matični Zadar u seniorskom uzrastu branio boje Raštana i Velebita, a potom je preselio u Zagreb gdje je posljednje tri sezone bio član Hrvatskog dragovoljca. S njim i Baturom, uz Vučka i oporavljenog Grafa, "zeleno-žuti" su praktički popunili stopersku poziciju.

- Dovođenjem Batura i Gregova "zabetonirali" smo zadnju liniju - složio se i Paminjo.

- Razmišljamo o još jednom mladom stoperu, 20-godišnjaku koji bi nam bio ulog u budućnost i igrač za mladu momčad, dobrom nogometašu kojeg bi uvijek mogli "povući" i dati mu priliku da pokaže što zna u prvoj momčadi. Usto, želja nam je zadržati Woona u našim redovima i stoga ćemo ovih dana obaviti razgovor s njegovim zastupnicima u kojem ćemo im ponuditi produženje ugovora na barem još godinu dana i ako oni pristanu na ponuđene uvjete, zadnja bi linija bila kompletirana, veli Pamić. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter