Vukeliću 3 godine, Hušidiću i Horvateku po 6 mjeseci

Slijeva: Horvatek, Hušidić i Vukelić na izricanju presude (D. ŠTIFANIĆ)
Slijeva: Horvatek, Hušidić i Vukelić na izricanju presude (D. ŠTIFANIĆ)

Jedinstvenom osudom na tri godine zatvora za pokušaj ubojstva Sejada Hušidića (32) iz Labina i Robina Horvateka (22) iz Pule nepravomoćnom je presudom suca Županijskog suda u Puli Zdravka Garića kažnjen 31-godišnji Hrvoje Vukelić iz Labina. Istom su presudom Hušidić i Horvatek za teško ozljeđivanje Vukelića kažnjeni sa po šest mjeseci zatvora.

Pojedinačno gledano, Vukelić je za pokušaj ubojstva Hušidića kojemu je zadao četiri rane nožem kažnjen s dvije godine i tri mjeseca zatvora, a za pokušaj ubojstva Horvateka, također ubodom nožem, s dvije godine zatvora.

Budući da je Horvatek ranije pravomoćno osuđen zbog kaznenih djela zloporabe droge na tri godine zatvora sudac Garić objedinio je tu kaznu s jučerašnjom pa mu je izrekao jedinstvenu osudu na tri godine i tri mjeseca zatvora.

Hušidiću su pak objedinjene jučerašnja šestomjesečna i ranija osuda na godinu i tri mjeseca (zbog krađe, uništenja tuđe stvari te prijetnje op. a.) pa mu je izrečena kazna od godinu i šest mjeseci zatvora. Od trojice okrivljenika samo je Vukelić na suđenja dolazio sa slobode jer Horvatek i Hušidić izdržavaju zatvorske kazne. 

Vijeće kojim je predsjedao sudac Garić mladiće je proglasilo krivima za događaj od 10. travnja 2011. godine u Ulici Matka Laginje u Labinu. Tog je dana oko 17.40 sati Vukelić zbog ranijih razmirica Horvateku stavio nož pod vrat, prijetio mu pa otišao. Nakon nekog vremena, Horvatek i drugookrivljeni Hušidić krenuli su za Vukelićem te se s njime potukli. Pritom su Horvatek i Hušidić udarali Vukelića koji je izvukao nož, ali mu je izbijen iz ruke.

Hušidić i Horvatek su se dali u bijeg, ali ih je Vukelić ubrzo sustigao pa je došlo do obračuna u kojemu je Hušidić udarao Vukelića metalnom, a Horvatek drvenom palicom. Sukob je okončan nakon što je Vukelić jednom ubo Horvateka nožem u prsa, a Hušidića četiri puta na više mjesta. Svi su iz ovog okršaja izašli s prilično teškim ozljedama.

- Sud je pri odmjeravanju kazne uzeo u obzir Vukelićeve obiteljske prilike, prijašnji život i dosadašnju neosuđivanost te mu je primjenjujući zakonsko ublažavanje kazne izrekao jedinstvenu osudu na tri godine zatvora, kazao je sudac kratko obrazlažući presudu. (Marica KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter