Vujcic bi bio odlican guverner

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Željko Rohatinski je uživao veliki ugled, ali je Vlada ocito procijenila da nam treba promjena u monetarnoj politici, rekao je danas predsjednik Ivo Josipovic komentirajuci odlazak guvernera HNB-a.

"Rijec je o legitimnoj odluci Vlade, a ja bih ovom prigodom cestitao guverneru Rohatinskom na predanom radu", rekao je Josipovic danas u Vukovaru.

Na pitanje novinara je li u redu da se covjeku koji je 12 godina bio na celu HNB-a odluka o neproduljenju mandata priopci telefonom, Josipovic je kazao da to ne može niti komentirati. Takoder je rekao da je uvjeren da ce zamjenik guvernera Boris Vujcic, ako padne odluka da on bude novi guverner, sigurno taj posao obavljati odlicno.

Potpredsjednica HNS-a i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusic izjavila je danas u vezi odlaska Rohatinskog da je i ranije bilo govora o mogucnosti da parlamentarna vecina izabere novog guvernera. 

Upitana je li pravi nacin da premijer telefonom obavijesti guvernera Rohatinskog o tome, Pusic je odgovorila da ga "u prvom redu formalno o tome obavještava parlamentarna vecina, a ovdje se radi iskljucivo o neformalnim konzultacijama i nekoj vrsti prethodne informacije guverneru", rekla je Pusic.

O sadašnjem zamjeniku guvernera Borisu Vujcicu govorilo se kao novom guverneru, odgovorila je i dodala da je njezino mišljenje o Vujcicu odlicno te da je prvoklasni strucnjak, a da njezino poznavanje Vujcicevog posla proizlazi iz njegove uloge u pregovarackom timu i pripremanju pristupnih pregovora s EU. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter